Greta Thunberg stjal overskrifterne til FN's klimatopmøde i forrige uge, da hun beskyldte verdens ledere for ikke at gøre nok for at bekæmpe klimaændringerne.

Det har betydet, at hun er en person, som rigtig mange mennesker har en mening om. Mange støtter hende, mens Donald Trump og Vladimir Putin blandt andet har kritiseret hende.

Hun siger, at hun ikke selv bliver påvirket af de negative bemærkninger, hun får, men nu har kritikerne taget skridtet videre og er begyndt at gå efter hendes søster.

Den svenske klimaaktivist siger i et interview med Expressen, at det er hårdt at se på hendes søster, der har det skidt med, at 'haterne' også går efter hende.

Greta Thunberg ved ikke, hvornår hun vender tilbage til Sverige.
Greta Thunberg ved ikke, hvornår hun vender tilbage til Sverige. Foto: DANIEL ACKER
Vis mere

Greta Thunberg fortæller Expressen, at folk i USA er vældig søde, og hun tilføjer, at hun ikke ved, hvornår hun vender hjem til sin familie i Sverige igen.

Lige nu er hun i Iowa i USA, og hun planlægger at deltage i et klimaarrangement fra 2. til 13. december i Chiles hovedstad, Santiago.

Når Vladimir Putin og Donald Trump kritiserer 16-årige Thunberg, er det ikke noget, der går hende på. Hun tager det som et kompliment.

Ifølge Expressen mener Thunberg, at det betyder, at de ser hende som en trussel, og hun mener også, det kan tolkes, som at aktivisterne har gjort en forskel.

Greta Thunberg lader sig ikke gå på af, at Trump og Putin kritiserer hende.
Greta Thunberg lader sig ikke gå på af, at Trump og Putin kritiserer hende. Foto: Valerie Blum
Vis mere

Selv om Greta Thunberg ikke ved, hvornår hun kommer til Sverige igen, savner hun alligevel mange ting derhjemme.

Ud over sin søster savner klimaaktivisten resten af sin familie og at gå i skole.

Ifølge Expressen får Thunberg en masse støtte og hjælp fra mange sider, mens hun opholder sig i USA.

Greta Thunberg talte til verdens ledere i New York 23. september.