Hvis man kigger godt efter den dag i dag, kan man stadig se, at bilen ligger på bunden af søen.

I hvert fald hvis man zoomer godt ind på Google Maps.

Og det var præcis, hvad svenske Jerry Nyman gjorde for knap to år siden, da hans nysgerrighed var med til at løse et 22 år gammelt mysterium. Det fortæller han nu om til Aftonbladet.

»Jeg tænkte først, at det var et eller andet, der sugede vand op til et sprinklersystem, men det var alligevel lidt for stort. Da jeg zoomede ind, syntes jeg, at det lignede en bil,« fortæller svenskeren, der er bosiddende i den amerikanske stat Florida.

Zoomer man godt ind, kan man godt fornemme, at det ligner en bil.
Zoomer man godt ind, kan man godt fornemme, at det ligner en bil.
Vis mere

Det skulle vise sig, at han havde ret.

Og da politiet siden fiskede bilen op på baggrund af Jerry Nymans opdagelse, tog historien endnu en dramatisk drejning.

For i bilen fandt politiet et skelet.

Det blev siden identificeret som 40-årige William Moldt, der havde været savnet i mere end to årtier. Lige siden 7. november 1997, hvor han var taget på diskotek uden nogensinde at komme hjem igen.

Han havde dengang ringet til sin kæreste klokken 21.30 og sagt, at han snart ville komme hjem. Han blev sidst set på natklubben ved 23-tiden.

Siden har ingen vist, hvor han var blevet af – lige indtil Jerry Nymann i forbindelse med sit arbejde med at koordinere ruter for de lokale skolebusser i Floridabyen Wellington opdagde den mystiske firkantede klat i en lille sø.

Tilfældigvis boede hans ekskæreste lige ud for stedet, og han bad hende kigge efter, om man kunne se genstanden fra bredden. Det kunne man ikke. Derfor ringede han til politiet.

Ved at tjekke tidligere satellitbilleder på Google Maps og Google Earth fremgik det hurtigt, at bilen havde været tydelig på de digitale billeder i årevis, siden de første billeder fra området kom på nettet i 2007.

Oplevelsen har kun gjort Jerry Nymann mere nysgerrig efter, hvad der ellers kan gemme sig i den digitale verden.

»Sammen med min familie tjekker jeg nu nye områder for at se, om der dukker andet op,« siger han.

Det er forskelligt fra område til område, hvor ofte Google Maps og Google Earth bliver opdateret med nye satelitfotos. Det kan variere fra et til tre år.

Og det er derfor, at du stadig kan se bilen ligge på søen i Wellington. Se bare her på Google Earth.