Søndag morgen blev en skæbnesvanger dag for 39 minearbejdere.

Her blev de fanget under jorden – og siden er der blevet kæmpet for at få dem op fra dybet igen.

Flere minearbejdere klatrer i disse timer for deres liv. Fire ud af de i alt 39 fangede minearbejdere er nu ude fra den grotte, de har været fanget i, og i sikkerhed.

Minearbejderne blev fanget under jorden i byen Sudbury i Ontario i Canada søndag morgen, hvor en hændelse forårsagede skader på akslen og mineburet (elevatoren), der transporterer arbejdere ind og ud af minen. Det skriver flere udenlandske medier, blandt andet The Star.com og Northern Ontario News.

Hovedskakten er over 1.200 meter under jordens overflade, og mandag aften var meldingen fra Nick Larochelle, der er formand for Steelworkers, at de første af minearbejderne var begyndt at komme op til overfladen igen.

Senere mandag aften lød meldingen, at minearbejderne var halvvejs oppe, mens de resterende ville være længere tid om at komme op til overfladen. Det skyldes, at de har brug for ekstra assistance fra redningspersonalet.

Vejen ud af grotten er lang, og foregår ved at klatre opad stiger eller blive trukket op ved hjælp af et reb. Sidstnævnte bruges til de arbejdere, der er ældre eller udmattede.

Der er indtil videre ikke om meldt om nogen sårede.