39 minearbejdere har været fanget i en grotte i over et døgn.

Siden søndag morgen har de 39 minearbejdere, heraf 30 stålarbejdere, været fanget under jorden i byen Sudbury i Ontario i Canada. Hovedskakten er over 1200 meter under jordens overflade.

Det oplyser den brasilianske minevirksomhed bag, Vale, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En redningsaktion har derfor været i gang lige siden.

Nick Larochelle, formand for Steelworkers sagde, at minearbejderne gik under jorden søndag kl. 7 for at begynde deres vagter. Klokken 11.30 skete der en hændelse, der forårsagede skader på skakten.

Da hændelsen indtraf gik de straks til tilflugtsstationer som en del af den normale procedure, og myndighederne og redningsfolk har været i hyppig kommunikation med de indespærrede siden hændelsen.

Larochelle tilføjede yderligere, at medicin og mad er blevet sendt til minearbejderne, men tilføjede, at han er meget bekymret for medarbejdernes tilstand og helbred.

Ingen er hidtil kommet til skade, oplyser Vale desuden, og minearbejderne er i kontakt med firmaet og har adgang til mad og drikke.

Vale siger yderligere til Reuters, at selskabet forventer, at minearbejderne kan forlade mineskakten igen mandag aften lokal tid gennem en anden udgang.