Fem personer blev onsdag aften dræbt og tre andre såret, da en mand begyndte at skyde efter folk med bue og pil i Kongsberg sydvest for Oslo.

De fem ofre i Kongsberg-angrebet blev dræbt med stikvåben. Det oplyser norsk politi mandag på et pressemøde ifølge VG og NRK.

Tidligere har det været fremme, at den sigtede – 37-årige Espen Andersen Bråthen – skød med bue og pil, men det har ifølge politiet ikke været drabsvåbnet.

Politiet ønsker af hensyn til efterforskningen ikke at nævne typen af stikvåben, der er brugt i angrebet.

Ifølge politiets undersøgelser kan man nu slå fast, at angrebet startede onsdag i Coop-butikken i Kongsberg.

Her skød gerningsmanden blandt andet med bue og pil mod en politimand, som var i butikken i sin fritid.

Herefter gik han ud af butikken og tog videre mod et boligområde i Hyttegata.

»I områderne Myntgata og Peckelsgate skød sigtede en række pile. På et tidspunkt lægger han bue og pil fra sig, og så går turen videre til Hyttegata,« siger politiinspektør Per Thomas Omholt.

»I Hyttegata dræber han fem personer med stikvåben – både på private adresser og i det offentlige rum. Foreløbig tyder alt på, at disse ofre er tilfældige,« siger han ifølge NRK.

Det var fire kvinder og en mand, der blev dræbt i angrebet. De var i alderen 52-78 år.

Derudover har det været fremme, at yderligere tre personer var såret, men ifølge politiet kan det samlede antal forurettede blive tocifret – altså mindst ti.

Per Thomas Omholt siger på pressemødet, at politiets teori om, at psykisk sygdom er en del af motivet, er blevet styrket.

Det har været fremme, at gerningsmanden er konverteret til islam, men en teori om, at det skulle være motivet til angrebet, er ifølge politiet blevet svækket.

»Han har sagt det offentligt (at han var konverteret, red.), men ikke fulgt det op i praksis,« siger Per Thomas Omholt ifølge VG.

Espen Andersen Bråthen har anerkendt de faktiske forhold i sagen, men har ikke taget stilling til, om han har begået noget ulovligt.

Genoplev mandagens pressemøde i LIVE-bloggen herunder:

/ritzau/