Udenrigsministeriets Borgerservice advarer i øjeblikket danske turister om, at et voldsomt uvejr kan føre til risiko for oversvømmelser i flere spanske turistmål.

Helt præcist drejer det sig om byerne Alicante, Valencia og Murcia.

Det skriver Borgerservice på Twitter onsdag aften.

'Voldsomt uvejr kan medføre oversvømmelser i Alicante, Valencia og Murcia. Følg de lokale myndigheders anvisninger,' skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

ARKIVFOTO fra Alicante.
ARKIVFOTO fra Alicante. Foto: Juan Carlos Cardenas
Vis mere

Befinder du dig i området og vil fortælle om, hvad du oplever? Så skriv til B.T. på 1929@bt.dk.

Tidligere på ugen ramte ekstremt uvejr Mallorca, hvor der både opstod tornadoer og oversvømmelser.

Spaniens meteorologiske institut (AEMET) har nu udstedt en rød advarsel om risiko for ekstremt vejr, da en storm, der bevæger sig langsomt, forventes at ramme og bringe store mængder regn med til større dele af Spaniens østkyst.

Danskere i området opfordres af Udenrigsministeriet til at holde sig opdateret på AEMET's hjemmeside.

Man kan også søge oplysninger via Udenrigsministeriets app 'Rejseklar'.

Det voldsomme regnvejr ventes ifølge AEMET at ramme Valencia tidligt torsdag. Det står til at fortsætte med enkelte ophold over nogle dage.

På Mallorca medførte det voldsomme uvejr en del skader. Flere fly måtte ledes uden om øen, mens billeder fra den lokale engelsksprogede avis Majorca Daily Bulletin viste hagl cirka på størrelse med dueæg.

Vindstød nåede op på 100 kilometer i timen, og nogle floder gik over deres bredder.

Det østlige Spanien lokker hvert år millioner af turister til. Valencia og Alicante er de to største byer i Valencia-regionen.