Ryan McCarthy fra USA's forsvarsministerium siger, at mindst 25 personer sigtes for terrorisme efter angrebet på Kongressen onsdag.

Det skriver Reuters.

Søndag afslørede en ny video, at stormløbet mod Kongressen i Washington D.C. var langt mere voldsomt, end mange tidligere havde troet. Videoen kan ses herover.

»Det uhyggelige i den her nye vinkel, man ser, er, hvor mange demonstranter der er, hvor vrede og voldsomme de er – men også hvor relativt lidt politi og sikkerhedspersonale der er,« siger B.T.s internationale korrespondent Jakob Illeborg om videoen.

Ifølge en guvernør fik begivenhederne lov til at eskalere, fordi Nationalgarden blev tilbageholdt.

En manglende godkendelse betød, at Nationalgarden ankom halvanden time forsinket.

Det kunne Marylands guvernør Larry Hogan fortælle til CNN søndag.

»Vores garde var mobiliseret og klar,« fortæller guvernøren.

Men ifølge ham manglede de altså at få en godkendelse til at krydse grænsen ind til Washington DC.

Fem personer, deriblandt en politimand, omkom under urolighederne.

USA's afgående præsident, Donald Trump, beskyldes fra mange sider for at have skyld i optøjerne, idet han på sociale medier skal have opfordret til vold. Han er nu blevet bandlyst fra Twitter.

Efter i flere dage at have modsat sig det har præsident Donald Trump søndag beordret flaget på halv i Det Hvide Hus til ære for den politimand, der onsdag blev dræbt.

Søndag gik flaget på halvt i Det Hvide Hus. (AP Photo/Patrick Semansky)
Søndag gik flaget på halvt i Det Hvide Hus. (AP Photo/Patrick Semansky) Foto: Patrick Semansky
Vis mere

Flaget på halv er også til ære for en anden af de betjente, der var til stede under den voldsomme konfrontation, Howard Liebengood. Han begik selvmord i weekenden.

»Jeg giver hermed ordre til, at USA's flag skal være på halv stang i Det Hvide Hus og på alle offentlige bygninger og ejendomme,« hedder det i Trumps befaling.

Flaget skal være på halv stang frem til onsdag. Det gælder også på alle USA's ambassader rundt om i verden.

Under angrebet på Kongresbygningen onsdag blev betjenten Brian Sicknick angrebet og gentagne gange slået i hovedet med en brandslukker af Trump-tilhængere. Han blev ikke længe efter erklæret død.

Det har vakt voldsom harme, at præsidenten ikke straks beordrede flaget på halv for betjenten, der forsøgte at forsvare en af USA's allervigtigste institutioner.