To af Superligaens hotteste danske stjernespillere har ganske opsigtsvækkende skiftet ud i baglandet.

Mens Lucas Andersen har hyret den kendte fodboldagent Mikkel Beck, som blandt andre har Simon Kjær i sin stald, så er det endnu mere iøjnefaldende, at Viktor Fischer har tilknyttet en af fodboldbranchens tungeste fodboldagenter, den israelske superagent Pini Zahavi.

Dermed betyder det, at Viktor Fischers mangeårige samarbejde med den danske landsholdslegende Søren Lerby er slut.

»Det er rigtigt. Han ville prøve noget nyt. Vi har haft mange dejlige år,« siger Søren Lerby til B.T. om ophøret af samarbejdet med FC København-profilen.

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Med skiftet fra Lerby til Pini Zahavi går Fischer i sin landsholdskollega Pierre-Emile Højbjergs fodspor.

Højbjerg lavede samme skifte i marts i år - fra Lerby til Zahavi. Få måneder senere landede den danske midtbanestjerne en gigantkontrakt med Tottenham.

Den 77-årige israeler er blandt andet agent for Robert Lewandowski og var med til at lave Neymars rekord-skifte fra FC Barcelona til Paris Saint-Germain.

Lucas Andersen har med udskiftningen af svenske Anders Wallsten til Mikkel Beck fået en agent, der har sendt spillere til FC Barcelona, AC Milan og flere Premier League-klubber.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det er nærliggende at tænke, at de to Superliga-stjerner med agent-skiftene gør sig klar til et salg i et af de kommende transfervinduer, hvilket panelet i denne uges udgave af B.T.-podcasten 'Transfervinduet' da også spekulerer i (lyt til udsendelsen herover).

Fælles for Viktor Fischer og Lucas Andersen, som begge er 26 år, er dog, at de begge er stykke fra topformen efter en skadesplaget sæson før sommerferien for henholdsvis FC København og AaB.

Men kommer de tilbage på sporet i den netop igangsatte Superliga, så er det ikke utænkeligt, at de i den nærmeste fremtid kan skydes afsted til en større klub i udlandet med deres nye agenters hjælp.