Uhret tikker for Mikael i Brøndby.

Superligaens nuværende topscorer – som i øvrigt også tog titlen i den forgangne sæson – Mikael Uhre er sandsynligvis fortid i den danske andedam, når vinterens transfervindue smækker i.

B.T.s ugentlige transferpodcast, Transfervinduet, kan fortælle, at alt tyder på, at den 27-årige angriber bliver solgt til januar. Både Brøndby og Uhre skulle være indstillet på dette.

Målræven skiftede i sommeren 2018 fra Sønderjyske til Brøndby for omkring 3,5 millioner kroner. Brøndby vil – ifølge podcastens oplysninger – lade ham smutte, hvis en klub er villig til at lægge 10 millioner kroner på bordet.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

I sommerens transfervindue var der bud efter den vestjyske bomber. Her lagde en 2. bundesligaklub et bud på bordet, men det fristede på det tidspunkt ikke Brøndbys sportsdirektør, Carsten V. Jensen, at lade topscoreren smutte. Sandsynligvis fordi Brøndby i forvejen havde solgt flere bærende spillere og stod over for en vigtig Champions League-kvalifikation.

Men nu skulle 'CV' være klar til at lade Mikael Uhre skifte. Og januar er også Brøndbys sidste chance for at score en transfersum for angriberen, der har kontraktudløb januar 2022.

Tidligere har italienske og belgiske klubber snuset til angriberen, der også har en fortid i Skive.

Og hvis Uhre som forventet bliver solgt i det kommende transfervindue, vil Brøndby – ifølge podcastens oplysninger – hente en angriber, der kan gå direkte ind og fylde tomrummet, som topscoreren efterlader. Man vil med andre ord hente en erstatning, der fra dag ét af kan gøre sig gældende på topscorerlisten.

Mikael Uhre har i denne sæson scoret otte mål i Superligaen. I den forgangne mesterskabssæson nettede han 19 gange, hvilket var nok til at sikre ham topscorertitlen.

Den 27-årige skarpskytte står noteret for en enkelt kamp for det danske U21-landshold – han kan også bryste sig af to kampe for ligalandsholdet.