Lyt til artiklen

Den mørke coronasky svæver igen over Danmark, og der varsles nye tiltag.

Men kan man spille på det danske landshold uden at være vaccineret? Svaret er ja.

For første gang i et år er Pione Sisto en del af Hjulmands trup, og han har valgt ikke at få det omdiskuterede stik.

Midt i oktober vakte FC Midtjylland-spilleren opsigt ved at vise sig på sociale medier sammen med Saseline Dreyer – tidligere Saseline Sørensen – en af landets største modstandere af vaccinen.

»Hun er bare en god veninde,« siger Pione Sisto i landsholdslejren onsdag.

Så der er ikke noget i forhold til, at du selv har noget imod vacciner?

»Nej, overhovedet ikke.«

Den 26-årige spiller har selv haft virussen for tre måneder siden og bruger derfor sin immunitet og de foretagne test i sit coronapas.

Han blev efterudtaget, da Brentfords Mathias Jensen blev testet positiv og få timer før, at Mette Frederiksen 'udskammede' ikke-vaccinerede.

Hos DBU lyder meldingen, at man opfordrer alle spillere til at lade sig vaccinere.

Men det er ikke et krav.

»Alle spillere på DBUs landshold skal have coronapas, når de møder ind i landsholdslejren. Derudover pcr-testes alle spillere, trænere og stab ved ankomst i landsholdslejren,« meddeler kommunikationschefen i DBU, Jakob Høyer.

Pione Sisto trænede alene ved tirsdagens træningspas i Helsingør.
Pione Sisto trænede alene ved tirsdagens træningspas i Helsingør. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»DBU opfordrer alle spillere til at blive vaccineret og gøre alt for at mindske risiko for smittespredning i lejren og i Danmark generelt.«

Det er velkendt, at Pione Sisto er meget optaget af helbred og sundhed, hvilket han ofte deler med sine knap 60.000 følgere på Instagram.

Coronakrisen og lockdown har også »sat nogle tanker i gang« erkender han.

Ved spørgsmålet om, hvorvidt han skal have vaccinen, når hans immunitet udløber, sparkede kantspilleren til hjørne.

»Alt det med vacciner, det vil jeg helst ikke snakke om. Jeg synes, det er en meget følsom ting. Jeg går sindssygt meget op i helbred, det ved I også godt. Jeg tror selvfølgelig på, at man kan passe meget på sig selv og gøre mange ting i forhold til sin livsstil og have et stærkt immunforsvar,« forklarer Pione Sisto.

»Det er det, jeg repræsenterer og deler ud. Så må folk gøre, hvad de vil, i forhold til det. Jeg er stor fan af at have hele mig selv i forhold til mange ting. Men det kræver også disciplin at være dedikeret.«

Pione Sisto har også en anden frygt, der fylder mere og mere hos ham.

Efter Christian Eriksens frygtelige kollaps i Parken er flere spillere faldet om på fodboldbanen, hvilket har fået stor bevågenhed.

Også hos Sisto, der delte et billede af fire fodboldspillere, som er faldet om på banen på grund af hjertestop.

Det gjorde han tidligere på måneden.

»Det er sket så mange gange på det sidste, så jeg blev lidt følsom og blev nødt til at poste et citat i forhold til, at man skal være lidt mere opmærksom på sit helbred, og hvordan man har det. Det er egentlig bare det,« siger Pione Sisto.

»Det kommer tættere og tættere på. Det er fucking skræmmende.«

Mener du, det kan have noget med vaccinerne at gøre?

»Man får da alle mulige tanker, det må jeg da indrømme. Men det ved jeg ikke.«

Du er i tvivl, eller hvordan skal jeg tolke det?

»Men er det ikke sindssygt, at det sker (spillere falder om, red.)?«

B.T. har været i kontakt med FC Midtjylland, men hos Superligaens førerhold ser man ikke Pione Sistos manglende vaccine som et problem.

»Vi er bekendt med Piones situation. Som det er i resten i resten af landet, er det også op til den enkelte hos os, om de vil vaccineres eller ikke. Pione har et gyldigt coronapas, han har fået på grund af smitte, og det er det vigtigste,« siger Mads Hviid Jakobsen, der er presseansvarlig hos midtjyderne, til B.T. og tilføjer:

»Vi forholder os ikke til spekulationer, om hvilken immunitet, der er bedst. Vi forholder os til myndighedernes retningslinjer. Pione har et gyldigt coronapas. Mere er der ikke i det.«