Lyt til artiklen

Eftertragtet!

Danske Joachim Andersen har fundet fodboldglæden hos de engelske Premier League-oprykkere Fulham, hvor han er på græs i denne sæson efter at være røget ud i kulden i franske Lyon.

I London-klubben er han på rekordtid rykket helt op i toppen af hierakiet, og da Fulham mandag slog Leicester med 2-1, bar den 24-årige dansker anførerbindet, og han blev efterfølgende udvalgt til Rundens Hold.

Så det virker, som om Joachim Andersen har truffet det helt rigtige karrierevalg. Rejsen mod den nuværende succes har været snørklet, og undervejs har han afvist adskillige storklubber. Det fortæller B.T.s fodboldpodcast 'Transfervinduet'.

Foto: MICHAEL REGAN
Vis mere

Det er en kendt sag, at Premier League-klubberne Tottenham og Manchester United var ude efter den danske midterforsvarer, inden han besluttede sig for Lyon.

Tottenham afviste han – ifølge Transfervinduets oplysninger – fordi muligheden for et videresalg var dårlig. Og Manchester United fik en kold skulder på grund af manager Ole Gunnar Solskjærs usikre jobsituation.

Men podcast-panelet kan fortælle, at der også var bud fra den italienske storklub AC Milan og spanske Valencia. Men danskeren vægtede Champions League-fodbold højt, og derfor faldt valget på Lyon.

Her gik det indledningsvist godt, men så skred træneren og chefscouten, der havde peget på danskeren. Og så endte Joachim Andersen på bænken.

Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

Selv om det primært har været store europæiske klubber, der har haft Andersen på radaren, så endte han i sommer med beskedent at vælge Fulham, fordi manager Scott Parker var vild efter at få fingre i den danske landsholdsspiller, og fordi aftalen indeholdt en god økonomi.

Transfervinduet er B.T. Sports ugentlige fodboldpodcast, hvor panelet dykker ned i rygter og transferudviklinger.