2.000 bilister er blevet sigtet for spirituskørsel, narkokørsel eller kørsel med medicin i blodet.

Det viser en kontrol, som politiet landet over har foretaget i perioden 16. juni til 1. august. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

»Rusmidler og trafik er en rigtig dårlig kombination, og med den konstante fokus, samfundet har på dette, så skuffer det mig, at så mange vælger at køre alligevel – vel vidende, at det kan koste dem selv eller andre livet,« fortæller Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I kontrolperioden blev 852 bilister landet over sigtet for spirituskørsel, mens 1.172 blev sigtet for kørsel med narko eller medicin i blodet.

Dertil kommer 169 trafikulykker, hvor spiritus kan have været en medvirkende årsag til ulykken, samt 49 ulykker, hvor føreren mistænkes for kørsel med narko eller medicin i blodet.

I 2020 så tallene anderledes ud. Her sigtede politiet i gennemsnit 459 bilister for spirituskørsel om måneden og 693 for narkokørsel, og det ærgrer politiet, at antallet af sigtelser fortsat ligger højere i denne kontrolperiode.

»Men jeg glæder mig over, at vi får fjernet disse bilister fra vejene, således at de ikke er til fare for andre trafikanter,« slår Christian Berthelsen fast.

Politiet fortsætter løbende indsatserne mod spiritus- og narkokørsel.