Bjarne Riis og forretningspartneren Lars Seier Christensen arbejder på at redde og køre NTT Pro Cycling Team videre i fremtiden.

Selvom der lige nu hersker usikkerhed om det økonomiske fundament på NTT Pro Cycling Team, der har Bjarne Riis i en ledende sportslig stilling, så har 'Ørnen' ikke tænkt sig at opgive uden kamp.

For i kulissen under dette års Tour de France arbejdes der intenst på at finde en gruppe af sponsorer, der kan sikre holdets eksistens, hvis den nuværende hovedsponsor, japanske NTT, vælger at trække sig.

Det fortæller Lars Seier Christensen til B.T.

»Der er en årsag til, at vi ikke udtaler os om det i øjeblikket. Det er, fordi der pågår forhandlinger med forskellige parter. Den slags foregår bedst bag lukkede døre end i avisen,« siger han.

Vil I være villige til at gå ind og redde holdet, hvis den nuværende hovedsponsor stopper?

»Der skal være en samlet pakke, som fungerer. Holdet skal have et vist niveau. I år har vi været sårbare og uheldige, hvor vores to topryttere begge er røget ud af Touren.«

»Men det skal være et hold på et niveau, hvor det er sjovt at være med. Det er en større pakke, som skal være baseret på solide sponsorer, der kan udnytte det kommercielt,« slår Lars Seier Christensen fast.

Men er det her hold noget, I meget gerne vil fortsætte med?

»Ja, selvfølgelig. Vi har kæmpet for det i årevis, Bjarne, Jan (Bech Andersen, red.) og jeg. Vi vil gøre alt, vi overhovedet kan, for at det lykkes denne gang. Der pågår også diskussioner, og var der ingen vej frem, ville vi selvfølgelig melde det ud. Men dér er vi ikke.«

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen vil gå langt for at redde cykelholdet NTT Pro Cykling Team. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Bjarne Riis og Lars Seier Christensen vil gå langt for at redde cykelholdet NTT Pro Cykling Team. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Da Bjarne Riis og Lars Seier Chrstensen kom ind hos NTT Pro Cycling Team, sikrede de sig muligheden for at opkøbe 30 pct. af ejerandelen i selskabet bag holdet.

Den mulighed har de ikke gjort brug af endnu.

Det afhænger alt sammen af, om det lykkes at samle en stærk gruppe af danske sponsorer, hvis cykelholdet skal køre videre.

»Det er noget, som vi forventer at eksekvere i sammenhæng med en større pakke,« siger Lars Seier Christensen.

Han understreger, at den danske trio vil gå meget langt for at have et hold på cykelsportens World Tour.

»Det er ingen hemmelighed, at hele forløbet med holdet og virksomheden ikke har været lutter lagkage, og det har kostet os en del penge. Så der skal meget til, før vi kaster håndklædet i ringen, nu hvor vi endelig er på World Touren,« siger Lars Seier Christensen.

Bjarne Riis har under Tour de France lukket fuldstændig ned for pressen. Han stillede eksempelvis ikke op til interviews på gårsdagens hviledag, hvilket ellers normalt er kutyme.