Fransk politi gennemførte onsdag en større aktion mod cykelholdet Bahrain Victorious, der deltager i årets Tour de France.

Det bekræfter storholdet over for Cyclingnews torsdag morgen.

Ransagningen førte angiveligt ikke til afgørende fund, forklarer teamchef Milan Erzen til mediet:

»Det var ikke noget specielt. Vi havde besøg af politiet. De bad om rytternes træningsfiler, de tjekkede vores bus, og det var så det.«

Bahrain Victorius' Matej Mohoric sejrer på Tourens 7. etape.
Bahrain Victorius' Matej Mohoric sejrer på Tourens 7. etape. Foto: TIM DE WAELE
Vis mere

Omkring 50 politibetjente deltog i den koordinerede aktion på hotellet i Pau. Også Movistar var indlogeret på samme adresse, men kun holdet fra Bahrain blev undersøgt, rapporterer Cyclingnews.

»De forstyrrede vores ryttere i en time, og til sidst sagde de 'tak'. De forklarede os ikke hensigten med besøget, men det vil vi finde ud af i dag via vores advokater,« forklarer Milan Erzen til Cyclingnews.

Der blev ikke foretaget anholdelser under ransagningen, hvor politiet undersøgte rytterne og holdmedlemmernes værelser samt teamets vognpark. Ifølge L'Equipe beslaglagde politiet dokumenter og gennemsøgte holdets computere.

I de seneste måneder har der floreret udokumenterede dopingpåstande mod Bahrain Victorius. I det franske medie Le Parisien har en unavngiven holdchef undret sig over holdets fremragende præstationer i de seneste løb.

Matej Mohoric fra Bahrain Victorious.
Matej Mohoric fra Bahrain Victorious. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mere

I årets Tour de France har Bahrain Victorius hidtil kørt to etapesejre hjem. På syvende etape sejrede sloveneren Matej Mohorič, mens kollegaen Dylan Teuns gentog kunststykket dagen efter.

Teamchef Milan Erzen har tidligere været sat i forbindelse med dopingsagen Operation Aderlass og har været under overvågning af UCI. Han er aldrig blevet tiltalt.

Da spekulationerne om holdets ekstraordinære præstationer kom på bordet for en måned siden, udtalte han følgende til Cyclingnews:

»Jeg er ligeglad med, hvad andre sportsdirektører siger. Vi gør vores arbejde, og vi har investeret stort i det her hold, vores ryttere, trænere, træningslejre og viden om ernæring. Alt sammen. Før eller siden kommer resultaterne.«

Der har hidtil ikke været nogen positive dopingprøver i årets Tour de France, som slutter søndag i Paris.

Alle ryttere fra Bahran Victorius stiller torsdag til start på bjergetapen til Luz Ardiden. Følg det hele i B.T.s liveblog.