»Jeg er mega stolt, og jeg er da også mega rørt. Men du får mig ikke til at græde nu.«

Sådan lyder ordene fra Jonas Vingegaards kæreste, Trine Marie Hansen, som B.T. talte med umiddelbart efter en vanvittig flot etape af den danske Jumbo-Visma-rytter.

For det var fuldstændig fantastisk, fænomenalt, sensationelt og helt igennem fabelagtigt, da Vingegaard kun blev slået af urørlige Tadej Pogacar på toppen af Col du Portet på Tourens 17. etape.

Danskeren tog tid på alle sine øvrige konkurrenter i den blodige kamp om podieplaceringerne, og familien var selvfølgelig på plads på de franske landeveje, da Jonas Vingegaard endnu engang viste verden, at han er en klodens bedste cykelryttere.

»Vi stod med syv kilometer til mål og havde selvfølgelig linet op med vores danske flag, vores banner og det hele. Dannebrog. Det var simpelthen fantastisk, han så det,« siger Trine Marie Hansen.

»Selv i dag havde han overskud til at vinke, da han kom rundt i hjørnet, vi stod ved. Det var fuldstændig fænomenalt, og han klarede det bare fantastisk.«

Det er værd at bide mærke i, at superlativerne kommer fra den ene halvdel af Vingegaard-parret – som har fødderne solidt plantet i nordjyske Glyngøre.

»Det er svært at sætte ord på, for det kommer egentlig ret pludseligt, at det skal være ham, de kører for,« siger Trine Marie Hansen om Vingegaard, som egentlig var udset til en hjælperolle, indtil Primoz Roglic udgik.

Frida, Trine og Jonas bor i Glyngøre til hverdag.
Frida, Trine og Jonas bor i Glyngøre til hverdag. Foto: Instagram/jonasvingegaard
Vis mere

»De forventninger, jeg havde til Touren, de blev lige lavet om, efter den startede. Det skal vi lige vænne os til, det er fantastisk.«

Overgår det dine forventninger?

»Ja det gør, for hans rolle skulle jo have været hjælperytter. Men jeg synes, at han klarer det så godt, og han har kørt de vildeste watt hele året. Han har været flyvende,« siger Trine Marie Hansen, der sammen med resten af familien – herunder datteren Frida og hendes mor, Rosa, der er kendt fra 'Den store bagedyst' – fulgte resten af etapen på en »grynet forbindelse.«

Med kun fire etaper tilbage – hvoraf den ene er ren symbolsk, nemlig den til Champs-Élysées – huserer danskeren lige nu på en samlet andenplads, fire sekunder foran Ineos-stjernen Richard Carapaz.

Torsdag venter endnu en modbydelig bjergetape, men skal man tro på Trine Marie Hansen, så afhænger det faktisk mere af Jonas Vingegaard end af nogen andre.

»Jeg tror, at han er sin egen største fjende i det her. Han er kæreste med en super optimist, så det prøver jeg selvfølgelig at lægge lidt bånd på. Men jeg tror, at han kan det hele, hvis jeg skal være helt ærlig,« siger hun og bryder ud i latter.

Hun tror »i hvert fald på en podieplacering,« og det lader ikke til at være helt tilfældigt, når hun forklarer, hvordan det er at være kæreste med Jonas Vingegaard.

For den 24-årige dansker ofrer hvis ikke alt – så rigtig meget – på at opnå succes som cykelrytter.

Jonas Vingegaard føjede endnu et kapitel til sit i forvejen fabelagtige Tour de France, da han blev nummer to på monstertapen med afslutningen på Col du Portet.
Jonas Vingegaard føjede endnu et kapitel til sit i forvejen fabelagtige Tour de France, da han blev nummer to på monstertapen med afslutningen på Col du Portet. Foto: STEPHANE MAHE
Vis mere

»Han knokler for det her, det er simpelthen så fortjent. Det er det her, han arbejder for hver evig eneste dag. Der går ikke en dag, hvor han ikke skal plotte alt muligt ind i et system: Hvordan han har det, når han vågner, og skal læse op på hvad han skal spise, hvordan han skal træne osv.,« siger Trine Marie Hansen.

»Han lever og ånder for det her, og samtidig er han en virkelig god far.«

På grund af den omsiggribende coronaboble i det franske er det begrænset, hvor meget rytterne kan se familie og venner under cykelløbet.

Men Trine Marie Hansen havde dog hørt fra den danske sensation, kort efter han var kørt i mål.

Trine og datteren Frida følger noget af Tour de France i autocamper. Blandt andet sammen med Trines mor, Rosa, som er kendt fra 'Den store bagedyst'.
Trine og datteren Frida følger noget af Tour de France i autocamper. Blandt andet sammen med Trines mor, Rosa, som er kendt fra 'Den store bagedyst'. Foto: Instagram/jonasvingegaard
Vis mere

»Han er træt, men han er glad. Han var lige ved at være på grænsen, da han så os op ad bakken, men så fik han et skud energi, da han så os. Det sagde han, men han er også en sød kæreste,« siger Trine Marie Hansen.

Efter etapen triller den lille familie videre på deres autocamper-eventyr i det sydfranske. Det bliver selvfølgelig uden Jonas Vingegaard, der kører videre med sit hold i Jumbo-Visma-bussen.

Men parret – og lille Frida selvfølgelig – nåede til gengæld at vinke til hinanden, inden holdbussen trillede væk.

En rørende afsked på en dag, som de aldrig nogensinde glemmer.