Ineos leverede en vild magtdemonstration på 18. etape med to ryttere som de første alene i mål - Carapaz og Kwiatkowski.

Mastodontholdet fik dermed reddet en mareridts-tour med etapesejren og den prikkede bjergtrøje, der ser ud til at havne på Richard Carapaz' skuldre.

Afslutningen bød på en helt surrealistisk scene, hvor Kwiatkowski vandt etapen foran sin holdkammerat... nærmest hånd i hånd.

Her får du dommen over dagens danske præstationer, dagens top og flop samt 3 ting, vi lærte.Det har været en hård Tour for Michael Valgren, men lige i dag skal han hædres. Golden retrieveren fra Thy forlod det trygge felt for at begive sig ud på et udbrudseventyr. Selv om rejsen i front blev kort og eventyret ufrugtbart, lykkedes det Valgren at ramme udbruddet for første gang i årets Tour de France. Det havde han, NTT og de danske cykelfans hungret efter. Fredag lugter det påny af Valle-terræn, og vi krydser fingre for, at han skal ud og luftes igen!

Karakter: 6

Michael Valgren formåede endelig at ramme dagens udbrud.
Michael Valgren formåede endelig at ramme dagens udbrud. Foto: BENOIT TESSIER
Vis mereIndrømmet: Vi er hårde og kyniske. Men det er fordi, vi elsker dig, Søren. Rullekraghens fantastiske Tour de France har simpelthen vænnet os til præstationer i verdensklasse fra fynboen. Det var det bare ikke torsdag! Vinderen af 14. etape ramte dagens udbrud, men han blev altså siet fra for tidligt. I dag mindede han mere om Trillekraghen.

Karakter: 3

Søren Kragh Andersen led under den franske sol.
Søren Kragh Andersen led under den franske sol. Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Vis mere


Frådende Ineos
Tour de France anno 2020 er vel nok den største katastrofe i Team Ineos' 10-årige historie. I et årti har briterne nærmest knust al modstand i Touren, men i år stod giganterne uden etapesejr eller så meget som en enkelt dag i den gule trøje inden 18. etape. I et forsøg på at redde en træls Tour, kastede storholdet både Richard Carapaz og Michal Kwiatkowski på rov efter etapesejren som to frådende pitbulls. Det gav pote!

Ineos kørte mega offensivt, og det viste sig at være en god idé.
Ineos kørte mega offensivt, og det viste sig at være en god idé. Foto: Sebastien Nogier
Vis mere


Nairo, Nairo, Nairo
I år skulle det være. Søde Nairo havde endelig løsrevet sig fra onde Movistars klør, hvor holdets taktik altid spændte ben for den klejne høvding. Men nej - skiftet til franske Arkea-Samsic har ikke gjort det bedre for Quintana, og nu er det hans egne ben, der svigter. Den colombianske klatrer måtte slippe gruppen med de øvrige favoritter hele 58 (!!!!) kilometer fra mål, og det lugter altså langt væk af hans dårligste Tour-resultat nogensinde.

Øv, Nairo!
Øv, Nairo! Foto: Sebastien Nogier
Vis mere


Fesne favoritter
Dagens etape var den sidste regulære bjergetape, hvor favoritterne kunne stikke kniven ind i hinanden for at køre sig frem i klassementet. Men ingen af de seks forreste ryttere i klassementet forsøgte egentlig noget. Er I seriøst alle tilfredse med at ligge, hvor I gør? Eller tror I allesammen på, at I kan indhente tid på lørdagens enkeltstart? Vi ved det ikke, men det virkede fesent og uambitiøst...

Favoritterne angreb stort set ikke hinanden på torsdagens etape.
Favoritterne angreb stort set ikke hinanden på torsdagens etape. Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Vis mere

Richie godt gået!
Ååhh, det har været hårdt at hedde Porte! Historien om Richie Porte og Tour de France er en lidelsesfortælling om uheld og grimme styrt. Men i år lignede det, at den 35-årige australier endelig skulle køre et uheldsforladt Tour de France, og så punkterede han selvfølgelig på det mest kritiske sted og tidspunkt - grussektionen 30 kilometer fra dagens mål. Men i år VIL han have den topplacering, og på heroisk vis fik han kæmpet sig tilbage til gruppen af klassementskonkurrenter. Richie Richie godt gået!

Det lignede endnu en nedtur for Porte, men australieren klemte ballerne sammen.
Det lignede endnu en nedtur for Porte, men australieren klemte ballerne sammen. Foto: Stuart Franklin / Pool
Vis mere

Sikke en Tour
Rytterne har nægtet at udnytte det til fulde, men Christian Prudhomme og resten af ASO fortjener KÆMPE roser for årets rute. Alle Frankrigs bjergkæder har været eller kommer i spil i et år, hvor Touren har droppet det nordlige Frankrig og taget en forfriskende rundfart i sydens sol. Frisk i erindring står torsdagens grusstykke over Montée du Plateau des Gliéres og onsdagens umenneskelige jomfrutur på Col de la Loze, og forude venter en enkeltstart på selveste Planche des Belles Filles. Læg dertil den hektiske og vilde start i Nice krydret med fantastiske klassiker-agtige etaper som den i Lyon.  Man har droppet de gængse bjerge og udforsket nye ruter og nye bjerge. Merci!