Anne Dorthe Tanderup har en teori. En teori, der kan ende med at trække tæppet væk under Jonas Vingegaards Tour-ambitioner.

Vingegaards profilerede holdkammerat Wout van Aert, der spillede en uvurderlig rolle for danskerens Tour-sejr sidste år, kan nemlig være på vej hjem, hvis man spørger B.T.s Tour de France-eksperts Bjarne Riis' kone.

Van Aerts kone er nemlig højgravid, og ifølge Riis selv har van Aert vist tegn på, at han kan vende hjem, før Touren er ovre i tilfælde af en fødsel.

»Har han mon tænkt sig at tage hjem? Hvordan vil Jumbo-Visma håndtere det?«

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Anne Dorthe og jeg sad og diskuterede det, og hun sagde, at van Aert snart tager hjem. Der er jo noget om det,« siger B.T.s Tour-ekspert med et smil og forklarer:

»Han kører ikke efter pointene i de indlagte spurter - og hvorfor gør han ikke det? Det er fordi, han ikke har tænkt sig at tage med helt til Paris.«

Skulle teorien holde stik, så vil det være mere vand på møllen i det drama, der tog overskrifter på stribe i løbet af de første dage af Tour de France.

Her var van Aert svært utilfreds med ikke at have vundet anden etape, og Vingegaard fik kritik fra egne rækker for ikke at hjælpe belgieren mod en etapesejr.

Sådan en etapesejr kan van Aert - der har droppet drømmene om en grøn trøje i år - være på vej mod onsdag, da han ligger i fronten af 5. etape - følg det hele live lige HER

Herunder kan du høre mere om Anne Dorthe Tanderups Van Aert-teori, om nye kælenavne til de danske ryttere og om Jonas Vingegaard har model-potentiale i det seneste afsnit af B.T.s Tour de France-podcast herunder.