Den forsvarende Tour de France-vinder Geraint Thomas var klar i mælet, da han blev spurgt ind til sine største konkurrenter på fredagens pressemøde forud for årets Tour de France.

For selvom der blev nævnt flere forskellige ryttere og hold, så var det første navn dansk.

»Der er mange gode ryttere. Men selvfølgelig skiller Fuglsang sig ud. Han har haft et fantastisk år,« siger briten til verdenspressen, inden han begyndte at remse yderligere favoritter op som Yates-brødrene, Richie Porte, Nibali, Jumbo-Visma og Movistar.

Lidt senere fik han dog uddybet, hvordan han ser den danske Astana-kaptajns chancer i årets Tour de France.

»Hvis han holder det niveau, vi har set, så vil han være der (på podiet, red.). Men det ville være fedt, hvis han lige er et par skridt længere nede end Bernal og jeg. Han er i sit livs form, og han har et rigtig stærkt hold omkring ham, så selvfølgelig vil han være med helt fremme.«

Efterfølgende blev Team INEOS' Michal Kwiatkowski også spurgt til, hvem han ser som de største rivaler til Geraint Thomas og Egan Bernal, som er deres bud på en Tour-vinder.

»Der var nogle journalister, der spurgte mig i går, om jeg kunne nævne et par favoritter. Men jeg kunne kun komme på den største af dem alle: Jakob (Fuglsang, red.). Han har bevist, at han er i sit livs form, og jeg har i år kørt ret meget mod ham både i Critérium du Dauphiné og i Liège–Bastogne–Liège,« siger han og fortsætter:

»Han har været meget imponerende, og i år er Astana også rigtig gode, så det er klart Jakob, der er den største rival, og jeg ønsker ham held og lykke. Jeg tror på, at vi får nogle gode dueller.«

Jakob Fuglsang er INEOS' største rival, hvis man spørger Geraint Thomas og Michal Kwiatkowski.
Jakob Fuglsang er INEOS' største rival, hvis man spørger Geraint Thomas og Michal Kwiatkowski. Foto: YOAN VALAT
Vis mere

Selv var den 34-årige dansker da også optimistisk på torsdagens pressemøde.

»Lige nu er mit mål at slutte på podiet. Man har selvfølgelig brug for held, og så kan det godt være, at det ender med en plads i top-5. Drømmen er selvfølgelig at vinde, men målet er podiet, og jeg mener, det er realistisk. Jeg har et stærkt hold bag mig, så det skulle være muligt,« sagde han.

Årets Tour de France begynder lørdag i den belgiske hovedstad Bruxelles.

Her skal rytterne ud på en 194,5 kilometer flad etape, inden søndagens holdtidskørsel venter.