Nick Kyrgios kan efterhånden ikke fatte, hvad der foregår.

»Jesus, mand. Det pisser mig af, tennisverdenen pisser mig af. Helt ærligt, hvor egoistisk kan man være?« spørger han.

Det gør den australske tennisspiller i en video på Instagram. Normalt er det ham selv, der trækker overskrifter for sin opførsel, men i de seneste uger har Nick Kyrgios kunnet pege fingeren den anden vej mod flere tenniskollegaer.

Denne gang retter han en hård kritik mod tyske Alexander Zverev, der er dukket op i video, hvor han fester ved den franske riviera. Her kan man se tyskeren danse på en restaurant proppet med gæster. Se her:

Videoen blev oprindeligt publiceret på Instagram af den tyske modedesigner Philipp Plein, men er siden blevet fjernet og erstattet af en nyklippet version, hvor Alexander Zverev ikke længere optræder.

For sent. Internettet glemmer jo aldrig, så den oprindelige video florerer nu til udbredt forargelse på sociale medier.

Og hvorfor så det?

Jo, Alexander Zverev var en del af den efterhånden berygtede tennisturnering Adria Tour, som verdensetteren Novak Djokovic var med til arrangere. Den skulle spilles over fire weekender fra 13. juni til 5. juli.

Alexander Zverev (tv.) fotograferet ved Adria Tour sammen med Novak Djokovic, Grigor Dimitrov og Dominic Thiem. Både Djokovic og Doimitrov er siden testet positiv for covid-19.
Alexander Zverev (tv.) fotograferet ved Adria Tour sammen med Novak Djokovic, Grigor Dimitrov og Dominic Thiem. Både Djokovic og Doimitrov er siden testet positiv for covid-19. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vis mere

Midt i en coronatid var der fyldt med tilskuere, og tennisstjernerne festede på livet løs med hinanden om natten. Hvilket kunne ses på en video, som Nick Kyrgios også rasede over.

Festen stoppede dog brat, da deltagere og trænere på stribe testede positiv for covid-19: Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki, Goran Ivanisevi, blandt andre.

Alexander Zverev var også med i turneringen, men testede dog negativ. Han var efterfølgende hurtigt ude og beklage.

»Jeg vil gerne dybt undskylde til alle, jeg protentielt har udsat for fare ved at spille denne turnering,« lød det fra den tyske tennisspiller i en erklæring, som blev lagt på sociale medier:

»Jeg vil fortsætte med at følge retningslinjerne for selvisolering, som vores læger har anbefalet. Som en ekstra forholdsregel vil mit team og jeg regelmæssigt lade os teste.«

Mindre end en uge senere dukker Alexander Zverev altså op i videoen fra den franske riviera.

Som Nick Kyrgios tordner mod sin tenniskollega:

»Hvis du virkelig udsender et tweet, som dine pr-folk har skrevet for dig, hvor du siger, at du vil selvisolere dig i 14 dage og undskylder til offentligheden for at sætte folks liv i fare, så hav i det mindste evnen til at blive indenfor i 14 dage,« siger australieren.

Nick Kyrgios er ikke imponeret.
Nick Kyrgios er ikke imponeret. Foto: LUKAS COCH
Vis mere

Den oprindelige video af denm festende Alexander Zverev er blandt andet blevet delt af tennisjournalisten Ben Rothenberg, der skriver på Twitter, 'at for mange tennisspillere er alt for selvcentrererede uden noget som helst begreb om, hvordan de skal tage hensyn til andre'.

'Men uanset hvor dovne, sjuskede eller egoistiske spillerne er i forhold til at følge retningslinjerne for coronapandemien, så er de anderledes hurtige til at dække alle spor,' skriver han.