Damir Dzumhur er ude at forsvare sig selv efter en del rygter har svirret om, at bosnieren blev diskvalificeret for at råbe 'I'll kill you' til kampens dommer.

Dzumhur valgte ifølge ham selv frivilligt at forlade banen ved stillingen 6-5 i første sæt i kampen mod hollandske Botic van De Zandschulp i en kvalifikationskamp til ATP-turneringen i Acapulco, Mexico.

Bosnieren følte sig bortdømt af dommeren, som ifølge Dzumhur havde en række fejldomme, der gik imod ham i løbet af sættet. Dzumhur brokkede sig højlydt over dommerens kendelser, der resulterede i to advarsler til bosnieren.

Det fik Dzumhurs blod til at koge over, og i ren raseri kastede han sin ketsjer mod dommerens stol. Han gik over mod dommeren og råbte så ifølge ham selv, at han »bare ville slå dommeren for det, han havde gjort imod mig«. Det skriver Tennis Majors.

Kampens dommer tog den voldsomme situation meget roligt og sagde til Dzumhur, 'at det nok ikke var god idé'.

Damir Dzumhur forlod herefter banen, og Van De Zandschulp blev tildelt sejren. Dzumhur blev ikke diskvalificeret, da det kræver fire advarsler. I stedet blev det til en 'default', som en dommer kan benytte sig af, hvis forseelsen er alvorlig nok til at taberdømme Dzumhur, inden man tildeles fire advarsler.

Efter den voldsomme hændelse florerede der rygter på de sociale medier om, at Dzumhur skulle have råbt 'I'll kill you'. De anklager afviser han blankt.

»Jeg ved ærligt talt ikke, hvor nogle personer har fundet oplysningerne om mig, der truer med, at jeg vil dræbe nogen. Jeg har ikke truet med at dræbe nogen, jeg ved ikke, hvor det kom fra, især fordi der er videooptagelser af det hele.«

Foto: TIMOTHY A. CLARY
Vis mere

Selvom Dzumhur stadig mener, at han blev uretfærdigt behandlet af kampens dommer, så undskylder han for, at han ikke kunne kontrollere sig selv i situationen.

»Jeg er meget ked af, at jeg ikke kunne styre mine følelser, men jeg blev uretfærdigt behandlet. Det holder jeg fast i.«

ATP har endnu ikke meldt deres version ud af sagen.

28-årige Damir Dzumhur har tre titler i karrieren og toppede med en placering som nummer 28 på verdensranglisten. Lige nu er han nummer 125 i verden.

Du kan se hele situationen i videoen inde i artiklen.