Danske Holger Rune er ude af ATP-turneringen på grus i Marbella i Spanien.

Det er en realitet, efter den 17-årige tennisspiller tabte sin første runde mandag eftermiddag.

Her tabte Holger Rune til Kwon Soonwoo fra Sydkorea, der nummer 81 på verdensranglisten – danskeren er nummer 321 i skrivende stund.

Den unge dansker måtte se sig besejret med cifrene 3-6, 6-3, 6-7. Tredje og sidste sæt blev afgjort i tiebreak, hvor Kwon Soonwoo vandt med 7-4. Her var sydkoreaneren hele tiden et skridt foran sin modstander.

Holger Rune var mandag i aktion i Spanien.
Holger Rune var mandag i aktion i Spanien. Foto: Alberto Valdes
Vis mere

Holger Rune vil bestemt ikke være tilfreds. Han brød således sin modstander to gange i tredje sæt og kom blandt andet foran 3-1. Desværre gik der ikke lang tid, før der stod 3-3 - og generelt havde Kwon Soonwoo hele tiden et modsvar. 

Tredje sæt var en velspillet omgang tennis, og det tog 57 minutter at færdiggøre sættet og finde en vinder. Det var tydeligt, at Holger Rune var frustreret efter den sidste bold, hvor han slog ud med armene.

Selv om tennisspilleren fra Sydkorea er et stykke foran danskeren på verdensranglisten, så havde bookmakerne faktisk den 17-årige dansker som favorit inden kampen.

Dermed var det en overraskelse for dem, at han nu er ude af turneringen. Det var Holger Runes tredje ATP-turnering i karrieren.

Det var andet nederlag i træk til den danske tennisspiller. Den 29. marts tabte han til Carlos Sánchez Jover, der er nummer 577 på verdensranglisten.