De træner sammen disse dage. Og Holger Rune har da også fået en masse ord fra tennisstjernen Novak Djokovic med på vejen.

Egentlig kan den danske komet 'ikke så godt lide at spørge om tips fra de professionelle', fortæller han til TV 2 Sport. Men med serberen er det faldet naturligt at sparre.

Og 17-årige Holger Rune fortæller nu nogle af de ting, Novak Djokovic har sagt til ham. For ud over at serberen har sagt, at der er nogle spillemæssige ligheder, har han også stillet danskeren et helt særligt spørgsmål.

»Han spurgte også, hvem jeg så op til, og så sagde jeg, at jeg prøver at tage lidt fra alle de bedste spillere. 'For eksempel din retur og din baghånd. Federers netspil. Nadals attitude'. Så sagde han, at det har han også selv gjort, så han synes, det er en rigtig god måde ikke bare at idolisere én spiller, for der kommer jo ikke en ny Federer eller Djokovic,« fortæller Holger Rune til TV 2 Sport.

Det danske stortalent har haft en stærk start på 2021, hvor han blandt andet har slået den franske topspiller Benoit Paire i ATP-turneringen Chile Open. Han var den første spiller fra årgang 2003 til at nå en kvartfinale ved en ATP-turnering, og inden den gik i gang, lå han nummer 410 i verden. Men den flotte præstation gjorde, at han sprang cirka 100 pladser frem.

Også Clara Tauson har i den grad markeret sig, og der er da også stor glæde over de to danske tennisnavne. Blandt andet har den kendte danske tennistræner Michael Mortensen spået, at der er store resultater og triumfer i vente for dem begge.

»Jeg forventer helt sikkert, at Holger om fem år har etableret sig blandt de 20-30 bedste i verden. Hans første delmål er jo at komme i top-100, og det skal nok ske i løbet af denne sæson eller i begyndelsen af næste sæson. Især hvis pandemien tillader et fuldt program. Og derefter er det top-50, og når man først er der, kan alt ske. Så det ville heller ikke overraske, hvis han er i top-10 om fem år,« har han blandt andet sagt til B.T. om Holger Rune.

Det er i øvrigt ikke første gang, den 17-årige dansker får lov til at sparre med Novak Djokovic. De trænede blandt andet også sammen, da der i 2019 var sæsonfinale.