Tennisspilleren Holger Rune var en frustreret mand, da han spillede semifinale ved en Challenger-turnering i Italien lørdag.

Frustrationen var så voldsom, at den 18-årige tennisspiller brugte skældsord i løbet af kampen.

»Du kan kraftedeme ikke noget selv. Du går bare og spiller bøsserøv,« lød det eksempelvis fra tennistalentet. Og det hele blev fanget på kamera.

Det skriver TV 2 Sport.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

De grimme ord begyndte at flyve ud af Holger Runes mund i slutningen af første sæt, og selvom duellerne begyndte at gå danskerens vej, forsatte han med de voldsomme udbrud.

»Din kussespiller, mand. Alléz, bøsse,« skulle danskeren ligeledes have råbt ifølge det danske medie.

Det lykkedes dog den unge tennisspiller at kæmpe sig tilbage og vinde kampen med 2-1 i sæt. Søndag eftermiddag vandt han så finalen efter en meget tæt kamp. Den historie kan du læse her.

TV 2 Sport har været i kontakt med danskerens mor, som nedtoner hele episoden en smule i en sms.

»Alle, der kender Holger, ved, at han elsker alle former for diversitet – køn, religion, race med mere. Så at prøve at lave en historie, fordi Holger har slynget eder ud som 'bøsserøv' i en kamp, det er helt ude af proportioner,« lyder det eksempelvis i beskeden.

Holger Rune delte i tirsdags en undskyldning fra en fan på Instagram, fordi han ønskede at sætte fokus på den grove og hårde tone på det sociale medie.

Det vides endnu ikke, om turneringen eller Det Internationale Tennisforbund, ITF, vælger at slå ned på episoden. Sportschefen i Dansk Tennis Forbund, Jens Anker Buus Andersen, understreger i et interview med TV 2 Sport, at den uheldige episode ikke vil få betydning for Holger Runes rolle på landsholdet.

Den danske tennisspiller har endnu ikke selv kommenteret episoden.