Roger Federer trækker sig fra French Open.

Det oplyser arrangøren af turneringen i en pressemeddelelse.

Den schweiziske tennisstjerne har tidligere proklameret, at han overvejede at trække sig på grund af det knæ, han er blevet opereret i flere gange sidste år.

Det er nu en realitet, at han ikke stiller op til sin kamp i fjerde runde mod italienske Matteo Berrettini.

Foto: MARTIN BUREAU
Vis mere

»Efter at have snakket med mit team, har jeg i dag besluttet at trække mig fra French Open. Efter to knæoperationer og over et års genoptræning, er det vigtigt for mig at lytte til min krop,« siger den 39-årige superstjerne og fortsætter:

»Jeg er glad for, at jeg nåede at spille tre kampe. Der er ingen bedre følelse end at være tilbage på banen.«

Turneringsarrangøren ærgrer sig selvsagt over, at Roger Federer nu er ude af turneringen, efter han spillede sig i fjerde runde med en sejr i fire sæt over tyske Dominik Koepfer.

»Han leverede en fantastisk fight i aftes. Vi var alle glade for at se Roger tilbage i Paris, hvor han har spillet tre kampe på højt niveau. Vi ønsker ham alt det bedste i resten af sæsonen,« siger turneringsdirektør Guy Forget.

Efter Federers beslutning om at trække sig fra turneringen, er italienske Matteo Berrettini derfor klar til kvartfinalen, hvor han møder vinderen af opgøret mellem verdensetteren Novak Djokovic og 19-årige Lorenzo Musetti.