Padelsporten er på rekordtid eksploderet i popularitet, og det kapitaliserer en række tidligere håndboldstjerner nu stort på.

Mandag blev det offentliggjort, at den svenske milliardkapitalfond Triton gennem selskabet Ledap har købt Padel Club Denmark.

Kilder i padelmiljøet melder om en tilstand af guldfeber, hvor udenlandske investorer står i kø for at komme ind på det danske marked. Det viser sig tydeligt i den dansk-svenske handel.

Ifølge B.T.s oplysninger er salgsprisen for det hastigt voksende danske padel-foretagende på mellem 200 og 300 millioner kroner.

I slutningen af 2021 forventes der i alt at være etableret 400 baner herhjemme. På fire år er antallet af baner mere end tidoblet.
I slutningen af 2021 forventes der i alt at være etableret 400 baner herhjemme. På fire år er antallet af baner mere end tidoblet. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN
Vis mere

Dermed står de tre tidligere håndboldprofiler Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler og Søren Stoklund til at blive mangemillionærer.

»Jeg kan ikke kommentere på prisen. Men jeg er glad for handlen, og jeg er rigtig glad for, at rigtig mange mennesker er glad for handlen,« siger den tidligere håndboldspiller Søren Stoklund.

Trioen ejer hver især omkring en fjerdedel af Padel Club Danmark Holding ApS, som drifter og medejer mere end 100 padelbaner 18 steder rundt omkring i Danmark.

Padel Club Denmark er opbygget som et franchisekoncept, og dermed har en bred kreds af lokale ejere pludselig fået svenske milliardærer som partnere.

Men ikke alle er lige tilfredse. B.T. har været i kontakt med adskillige lokale franchisetagere. Nogle priser sig lykkelige over udsigten til jackpot, mens andre står frustrerede tilbage.

»Jeg har endnu intet hørt om aftalen – ikke engang set et oplæg. Det svarer til, at mit hus er solgt, uden jeg har fået noget at vide,« siger en lokal medejer.

Han ønsker ikke at stå frem, fordi detaljerne om handlen ikke er på plads, men han – og flere andre – udtrykker forargelse over manglende involvering og ingen kommunikation fra Jeppesen, Oechsler og Stoklund.

Sidstnævnte forklarer, at de manglende opdateringer skyldes, at salget er gået ufatteligt stærkt.

»Det er gået hurtigt. Om det er gået for hurtigt, har jeg svært ved at sige. Men alle, der har været med i kæden, har skrevet under på aftaler, hvor der står sort på hvidt, hvad der er i aftalen,« siger han og fortsætter:

»Det er jo gået hurtigt. Så jeg kan godt forstå, at nogle tænker, at de mangler noget information. Hvis informationen ikke har været tilstrækkelig, så kan jeg kun beklage det.«

Søren Stoklund understreger samtidig, at de mange millioner også triller ud til de lokale ejere, der har været med til at banke padelsportens popularitet op rundt omkring i Danmark.

»Handlen drypper ned på alle de lokale ejere. De er en lige så stor del af det her, som vi er. Jeg kan ikke kommentere på noget med priser, men selvfølgelig drypper det ned på alle, der er med.«

Andre læser også