Træner Niels Frederiksen og Brøndby har stadig ingen planer om en fremtidssnak. Alt imens er bronzejagten sat ind på AGF.

Det kører meget godt i Brøndby for tiden. Især hvis man kigger på statistikken.

I slutspillets første fire kampe er det kun FC København, der har formået at score mod Brøndbys defensiv. Og med søndagens 2-0-sejr over FC Nordsjælland kan man begynde at dufte en heftig sæsonslutspurt mod bronzemedaljerne og AGF på tredjepladsen.

Men midt i de gode takter er der endnu ingen planer om at snakke forlængelse omkring træner Niels Frederiksens fremtid. Han blev i sommeren 2019 ansat på en toårig aftale, der udløber næste sommer.

(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix)
(Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix) Foto: Claus Bech
Vis mere


Og det er ikke en situation, man tit ser på Vestegnen. Alligevel er der ingen konkrete kontraktplaner på bordet, lyder det fra Niels Frederiksen.

»Nej, det er ikke noget, vi bruger tid på nu. Og det skal vi heller ikke. Der er lang tid til.«

Du og Brøndby-sportschef Carsten V. Jensen har ikke sagt ‘lad os tales ved efter sæsonen’ til hinanden?

»Nej, og det skal vi heller ikke. Det må vi se. Det er ikke noget, jeg overhovedet bruger et sekund på. Nu skal vi have afviklet denne sæson, og så er der en ny sæson, som vi også glæder os til.«

I stedet øjner Niels Frederiksen nu tredjepladsen, hvor der med seks kampe tilbage er seks point op til AGF.

»Vi er førsteudfordrer til tredjepladsen. Jeg sagde til drengene inden kampen, at hvis vi vinder over Nordsjælland, har vi fem kampe til at hente fire point - og så får vi finalen i Aarhus. Det er det, vi går efter,« siger han.

Frederiksen havde blandt andet store roser til Andreas Bruus og Mikael Uhre efter Nordsjælland-kampen.

Han glæder sig over, at man har kunnet finde interne erstatninger for de udfordringer, man blev efterladt med i januar, da man solgte topscorer Kamil Wilczek og mistede midtbanegeneralen Dominik Kaiser.

»Man tænkte måske for fire måneder siden, at Bruus og Uhre ikke ville få den store betydning for Brøndby, men det har de nu. Vi har organisk formået at udvikle nogle spillere. Der var mange, der var efter os efter januars transfervindue, hvor vi ikke hentede noget ind og kun sagde farvel. I stedet har vi fået nogle af de interne til at vokse, og det er vi også tilfredse med,« siger Niels Frederiksen og fortsætter:

»Jeg har ikke tal på, hvor stor en del af den trup, jeg overtog i juni 2019, der stadig er her, men jeg vil umiddelbart skyde på, at der har været en udskiftning på 50 procent. Men det har været en planlagt udskiftning, vi vidste, der skulle startes op på. Derfor er der dybest set mange af spillerne, vi ikke har arbejdet med i ret mange måneder. Der er masser, vi stadig kan arbejde på. Masser, vi kan lægge på.«

Brøndby skal næste søndag forsøge at fortsætte den gode stime ude mod AaB.