Brøndby er stadig ubesejret i slutspillet, men først søndag fik de deres første sejr på 2-0 over FC Nordsjælland.

Og hvis Nordsjælland undrer sig over, hvordan det kunne ske, så kan man egentlig godt forstå dem. Brøndby bragte sig foran på et straffespark af Andreas Maxsø i første halvleg, inden Simon Hedlund stod for kampens anden scoring efter pausen. Indtil da havde nordsjællænderne været bedst, men de kunne ikke bryde gennem Brøndbys defensiv.

Og så er det pludselig Brøndby, der igen kan sætte jagten ind på tredjepladsen.

Herunder får du B.T.s karakterer, banens bedste og værste – samt »Tre ting, vi lærte«:Marvin Schwäbe har været en udskældt herre i sin Brøndby-tid, men i øjeblikket holder han rigtig fint niveau. Mod Nordsjælland udstrålede han igen ro og overskud i sine indgreb, og foran ham vokser defensiven mere og mere. Det ser godt ud.

Karakter: 6Josip Radosevic virkede som en bambi på glatis på kunstgræsset i Farum. Brøndby har haft svært ved at finde den rette sammensætning på midtbanen. Og det lader fortsat ikke til, at Radosevic er manden, der kan bringe midtbanen et niveau højere op.

Karakter: 3

FC Nordsjælland (4-3-3)
Peter Vindahl Jensen 3
Mads Døhr Thychosen 4
Kian Hansen 3
Ulrik Yttergård Jenssen 4 (ud 75.)
Ivan Mesik 4
Mikkel Damsgaard 5 (ud 80.)
Magnus Kofod Andersen 4 (ud 75.)
Mohammed Diomande 3
Isaac Atanga 4 (ud 45.)
Mohammed Kudus 4
Ibrahim Sadiq 4 (ud 75.)
Snit: 3,8

---
Kamal-Deen Sulemana (ind 45.) 4
Mikkel Rygaard (ind 75.) UB
Joachim Rothmann (ind 75.) UB
Jacob Steen Kristensen (ind 75.) UB
Oliver Rose-Villadsen (ind 80.) UB

Brøndby (3-5-2)
Marvin Schwäbe 6
Hjörtur Hermannsson 4
Andreas Maxsø 5
Anthony Jung 4
Andreas Bruus 5
Josip Radosevic 3 (ud 63.)
Morten Frendrup 4
Simon Tibbling 3 (ud 63.)
Jens Martin Gammelby 3 (ud 72.)
Mikael Uhre 5
Simon Hedlund 4 (ud 82.)
Snit: 4,2

---

Lasse Vigen (ind 63.) 5
Anis Ben Slimane (ind 63.) 5
Sigurd Rosted (ind. 72) UB
Samuel Mraz (ud 82.) UB

FCN-lækkerier
Om det er Kudus, Kamal-Deen eller Mohammed Kudus, oser det her Nordsjælland-mandskab bare af x-factor på den tekniske side. Omend det er et hold med udfald, så gør det det hele værd, når man holder vejret i forventningens glæde om, hvad de tekniske unikummer nu finder på i en én-mod-én-situation.


VAR-smagsprøve?
Man kunne mistænke dommer Mikkel Redder for lige at have luret lidt på storskærmen, da han i første halvleg underkendte et Brøndby-mål. Anthony Jung havde bragt Brøndby på 1-0, men linjedommeren markerede for offside. Først overtrumfede Redder den beslutning, siden blev han klogere og underkendte målet. Sjovt nok lige efter, gengivelsen havde rullet over storskærmen. Under alle omstændigheder korrekt beslutning.

Kyniske Brøndby
Måske har spillet ikke altid været prangende, men man må sige, at de gode takter fortsætter for Brøndby. De unge drenge virker til at have fundet frem til en vinderformel efter corona-pausen, og selv om de ikke altid var de bedste mod Nordsjælland, så er der kommet bund i fundamentet.