Er det en rigtig beslutning at fyre Ståle Solbakken? Og er timingen i så fald fornuftig?

Det er nogle af de spørgsmål, der skaber uenighed i denne uges udgave af 'Fodbold FM', hvor panelet består af Michel Wikkelsø Davidsen, Steffen Dam og Morten Crone Sejersbøl.

»Jeg tror godt, det kan være den rigtige beslutning, men jeg vil stadig sige, det var det forkerte tidspunkt,« siger Michel Wikkelsø Davidsen og uddyber:

»Der har været muligheder for at fyre Ståle Solbakken, hvor folk ville sige: ‘Okay, fair nok’. I løbet af sidste sæson blev de gennemtævet af FC Midtjylland og er langt bag dem, spiller nogle rædderlige kampe i Europa League undervejs, taber til AGF, hvor det ser ud til, at der er to hold, som er bedre end FCK i Danmark. Så der har været muligheder for at fjerne ham tidligere.«

Steffen Dam forstår slet ikke, at FCK har fyret Ståle Solbakken – og han forstår endnu mindre af timingen.

»Jeg synes, tidspunktet er forkert. Havde det fortsat efteråret ud, så kunne man have foretaget evalueringen til vinter – og så mange kampe er der heller ikke tilbage (i efterårssæsonen af Superligaen, red,). Jeg tror, det er ni, og den snor synes jeg trods alt, at en person som Ståle Solbakken skal og bør have.«

»Det er et skævt tidspunkt, og derfor synes jeg, det er forkert at fyre ham nu.«

»Jeg tænker, der må ligge et eller andet andet bag end bare resultaterne, for ellers virker det som en meget, meget mærkelig timing at gøre det lige nu,« siger Steffen Dam.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Den analyse er Morten Crone Sejersbøl dog ikke enig i. Han ser ikke noget problem i timingen hos FCK's ledelse.

»Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor den debat om timing er så sindssygt vigtig. Der kan være mange praktiske årsager til, hvorfor det er nu, det er sket. Jeg forstår faktisk godt, hvorfor man har ventet til efter transfervinduet. Det ville have været vanvittigt at skifte ud midt i transfervinduet,« siger han og fortsætter:

»Det, de jo har gjort i bestyrelsen, er jo, at de har kigget bagud på nogle resultater i især 2020, men jo også en fjerdeplads for tre år siden, en andenplads sidste år, der nemt kunne være blevet til en tredjeplads, og så har de set på den aktuelle situation, hvor holdet spiller enormt dårligt og egentlig også har gjort det i Europa,« lyder det fra Morten Crone Sejersbøl.

Samtidig løfter Morten Crone Sejersbøl sløret for, at FCK-spillerne – ifølge hans kilder – havde brug for en ny ledelsesstil for at komme ud af krisen, hvilket også har spillet ind på beslutningen om at fyre Ståle Solbakken.

»Nu har jeg efterhånden fået talt med en del mennesker i og omkring det hele og kan også forstå, at truppen var rigtig langt nede på energi, og at det muligvis ikke var Ståle Solbakkens sådan meget voldsomme attitude og tilgang til spillerne, som bestyrelsen i hvert fald vurderede ville være den rigtige for at løfte dem igen,« siger han.

Hele første halvleg af 'Fodbold FM' er dedikeret til debat om fyringen af Ståle Solbakken, mens panelet i anden halvleg sætter fokus på landsholdet og evaluerer på transfervinduet i Superligaen.

'Fodbold FM' er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Her debatterer aktører fra fodboldverdenen de vigtigste begivenheder og emner fra ind- og udland. Vært i denne uge er Søren Paaske.

Husk, at du kan følge 'Fodbold FM' på Facebook og på Twitter.