Det kan sagtens være, at de fleste Superliga-fans ikke havde hørt hans navn før i tirsdags.

Men dansk fodbold har fået intet mindre end et stjerneskud. En wonderkid. Et stortalent, som Superliga-legenden Per Frimann kalder for 'et af verdens største'.

Isak Bergmann Johannesson skiftede til FC København fra IFK Norrköping i transfervinduets døende timer, og ikke nok med, at kometen overraskende valgte dansk fodbold, så efterlod han også den svenske fodboldverden mundlam.

»Det var et chok. En transferbombe, som man siger,« fortæller den svenske journalist og transferekspert Daniel Kristoffersson, der skriver for Expressen.

Selv om han kun er fyldt 18 i år, har Isak Bermann Johannesson allerede spillet flere kampe på det islandske landshold.
Selv om han kun er fyldt 18 i år, har Isak Bermann Johannesson allerede spillet flere kampe på det islandske landshold. Foto: ANDY JACOBSOHN
Vis mere

»Det var en stor overraskelse, for alle troede, at han skulle til en større klub. Der har for eksempel været interesse fra Wolverhampton i Premier League og Red Bull Salzburg.«

Ikke nok med, at man regnede med at sende den kun 18-årige offensive midtbanespiller til en større liga, kom skiftet også på et overraskende tidspunkt.

To uger tidligere i transfervinduet regnede Daniel Kristoffersson med, at Isak Bergmann Johannesson ville blive solgt. Men på dagen tweetede den ellers velinformerede journalist, at stortalentet ville blive i IFK Norrköping, fordi klubben selv oplyste, at alle blev.

Sådan blev det dog ikke.

»Det var en stor overraskelse, at det skete på den sidste dag. Det gik meget hurtigt,« siger Daniel Kristoffersson.

»Da holdet havde en anden træner sidste år, var han en af de bedste i Allsvenskan (den bedste række i Sverige, red.). Alle troede, at han ville blive solgt for 7-10 millioner euro (cirka 52-75 millioner kroner) og blive den dyreste, der nogensinde er solgt fra den svenske liga.«

Nu tænker du sikkert, hvorfor et talent af islændingens kaliber mon vælger at skifte til Superligaen og FC København. Det skyldes flere ting, forklarer journalisten.

Den ene er, at IFK Norrköping fik en ny cheftræner i Rikard Norling i slutningen af 2020, som ændrede spilsystemet i klubben til en 3-4-3- eller 3-5-2-formation, som er inspireret af italienske Atalanta.

Og netop systemskiftet har langtfra passet det islandske stortalent, som dog skiltes på god fod med klubben.

»Det system, som FCK spiller, passer ham bedre, og det er nok en af de største grunde. Men også af hensyn til hans udvikling. Der er større klubber, som kigger på FCK og transferer dér, end der er i Norrköping,« siger Daniel Kristoffersson.

FC København har formentlig givet et sted mellem 22 og 30 millioner kroner for Isak Bergmann Johannesson, som journalisten spår en fremtid i en klub på højeste niveau inden for to-fire år.

»Han er rigtig dygtig taktisk. Han har også helt fantastiske pasningsegenskaber og en rigtig god teknik. Han mangler lidt muskelmasse, men han er jo også en ung spiller. Hans spilforståelse er fantastisk. Tillykke til FCK,« siger Daniel Kristoffersson, som har en besked til hovedstadsklubbens fans.

»Han er ikke på Daramy-niveau, men han kan blive lige så god inden for et par år med den rigtige udvikling.«

Isak Bergmann Johannesson nåede i alt 50 kampe på IFK Norrköpings førstehold.

De opgør kastede seks mål og 16 målgivende afleveringer af sig.