I en enkelt sæson var Marcus Pedersen OB-angriber. En farverig en af slagsen.

Med bling i ørene og nye, friske frisurer med jævne mellemrum. Selvom han kun endte med et år i Superligaen, stak han ud. Og det gør han stadig hjemme i Norge.

For lørdag var en speciel dag for den nu 30-årige angriber. Marcus Pedersen. Ja, han scorede for sin klub Ham-Kam, men det opsigtsvækkende var, at det var med den ene fod i fodlænke.

Marcus Pedersen løb ifølge både Hamar Arbeiderblad og VG rundt med en fodlænke, da han lige nu afsoner en dom for spritkørsel. Den tidligere OB-angriber blev i april taget med en promille på 2,26, da han kørte i sin bil.

Foto: CLAUS FISKER
Vis mere

Det kostede 24 dages fængsel, som han nu afsoner i fodlænke, mens han agerer topscorer for Ham-Kam i den næstbedste norske række. Han ønsker ikke at kommentere sin fodlænke, men Pedersen fortæller gerne om den enorme ændring i livsstil, han har lavet.

Siden anholdelsen for promillekørsel i april har den 30-årige angriber nemlig tabt sig voldsomt - hele 14 kilo.

»Jeg mærkede hurtigt, at jeg var for tung. Men jeg havde en god fysioterapeut her i Hamar, som gav mig simple råd og som sagde, at mit knæ ikke var så skidt, som andre havde sagt,« siger Marcus Pedersen til VG og fortsætter:

»Jeg gjorde det, jeg fik besked om, og fanden tog ved mig. Siden har jeg trænet hårdt. Det er ikke sådan bare lige at tabe sig 14 kilo. Det var hårdt. Samtidig mærkede jeg dag for dag, at alt gik meget bedre - alt fra fodbolden til livet generelt. Det blev en lettere hverdag.«

Marcus Pedersen har stadig en uges tid endnu at afsone, og den tid afsoner han hjemme, mens han har mulighed for at tage på arbejde - altså til træning og kamp med Ham-Kam. Her gør han det godt, for han er topscorer for klubben med ni mål i 15 kampe i den næstbedste række.