Der var engang, hvor FC Midtjylland kiggede mod København for at finde inspiration og formlen til at tage det næste skridt især europæisk. Det er faktisk ikke engang så længe siden.

Men tiderne ser ud til at være skiftet i FC Københavns iver efter at skabe en ny retning. Nu har københavnernes midlertidige sportslige leder, William Kvist, kigget mod en af Hedens gamle helte og hentet Jess Thorup til hovedstaden.

Er vi nået til det punkt, hvor I kigger mod Midtjylland for at få inspiration?

»Neeej, det vil jeg ikke sige. Vi har snakket om, at vi gerne vil udvikle og justere det, vi har. Der handler det specielt også om at se noget best practice fra Belgien af. Så må vi også anerkende den historik, han har i Midtjylland. Han gjorde det rigtig godt der, men ikke i forhold til det der,« siger William Kvist.

Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Jess Thorup var altså med andre ord lige William Kvists kop te. Den nu tidligere Genk-træner blev i sin tid præsenteret som mellemleder i FC Midtjylland, hvor han passede perfekt ind i en klub, hvor de store beslutningerne blev truffet og linjer blev lagt over hovedet på træneren.

I FC København skal han være manden, der løfter et 2020, som ifølge bestyrelsen i FCK ikke har levet op til forventningerne under Ståle Solbakken.

Thorup er udset som frelseren. Men specielt de menneskelige kvaliteter hos Thorup lægger den midlertidige sportslige leder vægt på.

»Jess har altid været en meget nysgerrig træner og person. Åben og imødekommende. Og det er den del, vi også gerne vil have med ind omkring det. Det tror jeg også, at han har brugt i Midtjylland, men det har han også brugt alle andre steder,« siger William Kvist.

Det kom som en overraskelse for de fleste – især Genk, da B.T. søndag kunne afsløre, at Jess Thorup blev den nye chef i FC København.

Normalt går trafikken den anden vej, når danske trænere gør det godt. Men pludselig kunne FCK hente en mand i en klub, som hører til i toppen af belgisk fodbold og spillede Champions League for et år siden.

»Vi har først og fremmest gået efter ønsketræneren og -personen. Vi er rigtig glade for, at Jess ser det her projekt som meget større end Genk. Det er der ikke nogen tvivl om. Det gør vi også selv. Men vi har fokuseret på, at vi fik hele pakken her. Om han så var i Genk eller et andet sted, var underordnet. Men det er dejligt, at han står her i dag og ikke i Genk,« lyder det fra William Kvist.

Jess Thorup kiggede med på træningsbanen i FC København allerede mandag, men først tirsdag vil han træde til med sine nye idéer, inden han får sin debut for københavnerne onsdag i pokalkampen mod Avarta.

Og hvem venter så søndag i Superliga-debuten? Ja, det gør FC Midtjylland naturligvis.