Erik Sviatchenko er ud af det blå kommet på alles læber efter det, der må være FC Københavns mesterskabssejr i Randers søndag.

For oven på de tre point følte FCK-stjernen Denis Vavro trang til at sende en ordentlig sviner af sted mod FC Midtjylland-anføreren, der nu giver tilbage på tiltalen.

»Det kommer bag på mig, at jeg vækker så stærke følelser i Denis,« lyder det fra Erik Sviatchenko, som grundet egen kamp mandag har sendt sin udtalelse på skrift.

I topfodbold er det sjældent, at spillere giver interview på kampdage, men Denis Vavros udfald kalder på en reaktion.

Vavro var efter sejren i Randers ude med riven over for Sviatchenko.
Vavro var efter sejren i Randers ude med riven over for Sviatchenko. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Vis mere

Slovakken ville – ud over guldet – også tale om Erik Sviatchenko, da han efter kampen i Randers kom ud for at give interview.

Du kan læse det hele her, men kort fortalt mener Denis Vavro, at Erik Sviatchenko taler for meget om egne evner som Superligaens bedste spiller. Noget, han ifølge FCK-spilleren ikke er og aldrig har været.

Vavro mener heller ikke, at Midtjylland-spilleren udviser nok respekt for modstanderne. Endvidere giver slovakken udtryk for, at han mener, Erik Sviatchenko har spillet for få kampe og scoret for lidt.

Tallene viser, at det er blevet til 39 kampe og seks mål i denne sæson.

Som en sidste krølle på halen fik Denis Vavro nævnt, at Erik Sviatchenkos holdkammerat Henrik Dalsgaard – ifølge ham – er Superligaens bedste spiller.

Nu svarer Erik Sviatchenko tilbage.

»For et par uger siden var det hans anfører, Nicolai Boilesen, der var illoyal og ikke respekterede klubben. Nu er det så min tur til at høre Denis' mening i medierne,« siger Erik Sviatchenko, der virker lige så overrasket over svineren fra Vavro som så mange andre:

»Hvis FCK vinder mesterskabet, og det er der jo meget, der tyder på, så må han fejre det, som han ønsker. Men det kommer bag på mig, at jeg vækker så stærke følelser i Denis.«

At Erik Sviatchenko aldrig har været Superligaens bedste spiller, er en påstand, der kan diskuteres. For to år siden blev han kåret til årets spiller.

Det var med stor sandsynlighed disse ord fra Erik Sviatchenko, der har animeret Vavro til at lange ud efter ham.

»Jeg ved, at når jeg gør mig umage og gør mit bedste, så tror jeg på, at jeg er den bedste. Det ansvar tager jeg gerne på mig,« sagde Erik Sviatchenko til Discovery i november, da han igen blev nomineret til årets spiller.

Nu tilføjer FCM-spilleren:

»Jeg er både glad for og stolt af min karriere, som indtil nu har budt på store oplevelser på og uden for banen.«

»Jeg er tidligere blevet både nomineret og kåret til Superligaens bedste spiller af mine gode anførerkolleger. Det er Denis ikke enig i, og det er fair. Et sted er vi dog helt enige, Dalsgaard er en vanvittig dygtig fodboldspiller og tilmed en ordentlig holdkammerat,« lyder det afslutningsvis fra Erik Sviatchenko med en stikpille, der refererer tilbage til Boilesen-historien.

Sagen er nok ikke afsluttet. I aften vil Sviatchenko utvivlsomt blive konfronteret med emnet igen.