Nicolai Boilesen er et stort emne i øjeblikket.

FCK-profilen og viceanføreren i klubben var mod Brøndby nok en gang forvist til bænken, og det har været et stort tema, at han efter seneste kamp mod Silkeborg udtrykte utilfredshed over at være røget af holdet, fordi han var syg en enkelt gang til kampen mod AaB. Siden har han siddet ude.

Men han skulle ikke have udtrykt sig negativt i medierne.

Det mener en anden FCK-stjerne og forsvarskollega Denis Vavro i hvert fald, og han sagde ganske kontroversielt til 'Onside' inden derbyet, at Boilesen måske ikke respekterer holdet. Men den holdning er ikke Vavros rigtige, tror FCK-træner Jess Thorup, der mener, at udtrykket kom på grund af Vavros manglende evner i det engelske.

»Jeg kender også Denis. Han er også en mand, der gerne vil snakke, og når han først kommer i gang med sit engelske, så vil han også vise, at han kan det. Prøv at høre her, det tager jeg helt stille og roligt. Jeg har set, at de to sidder lige ved siden af hinanden på bænken i omklædningsrummet og har det fint sammen, så det har jeg slet ikke noget problem med,« siger Thorup og tilføjer:

»Selvfølgelig respekterer Boilesen holdet. Det kan jeg mærke med den attitude, han har. En anden ting er at være skuffet. Det har jeg fuld respekt for. Jeg håber ikke, der er nogen af vores spillere, der ikke er skuffede. Det skal være deres motivation til at spille.«

Hvor længe kan du holde Boilesen på bænken, uden at det bliver et problem, for han er jo en markant figur i truppen?

»Det ved jeg ikke, hvad jeg skal svare til det. Så længe jeg synes, at der er nogen, der er bedre, så er det dem, der kommer til at spille. Så er det op til 'Boile' at overbevise mig om noget andet,« lyder det fra Thorup, der har haft en tomandssnak med Boilesen om hans ytringer.

»De ting har jeg snakket med Boilesen om. Det tager vi internt i klubben. En af de vigtigste ting for os er, at vi fokuserer på holdet og det, der sker på banen,« fortsætter FCK-træneren, der ellers melder om god attitude fra Nicolai Boilesen.

»Jeg havde en god snak med ham før Silkeborg. Han har trænet sindssygt godt, og han var med inde på banen og juble i dag (mandag, red.). Han er vores anfører i Zecas fravær, og man ser ham hjælpe til i dagligdagen, og det gjorde han også i omklædningsrummet.«

Nicolai Boilesen kom ikke på banen i sejren over Brøndby.