Der er masser af penge på spil, når Superligaens grundspil afsluttes søndag eftermiddag med syv kampe, der alle fløjtes i gang klokken 17.

KAMPENE KAN FØLGES LIVE HER PÅ BT.DK

I fjor gik AaB lige akkurat glip af kvalifikation til mesterskabsslutspillet, da de i sidste kamp i grundspillet tabte 0-1 i Viborg. Til gengæld har de på Ceres Park i Aarhus mod AGF chancen for at revanchere sig:

Kan nordjyderne erobre point, er adgangsbilletten til top-6 i hus. Men selv med et nederlag kan de sikre sig adgang. Det kræver dog, at Hobro IK ikke vinder i Brøndby, og at AC Horsens ikke får point ude mod Lyngby.

»Det er vores målsætning at kvalificere os til top-6. Derfor har udfaldet af kampen mod AGF enorm betydning for os både sportsligt, selvopfattelsesmæssigt og kommercielt,« siger AaB’s direktør Stephan Schors, der understreger, at alle klubbens planer er baseret på, at man rammer mesterskabsslutspillet.

»Da det kiksede for os i fjor blev vi ramt på tilskuertallet og de aktiviteter vi har omkring vores sponsorer. Det er klart, at der er større bevågenhed om kampene i top-6. Så økonomisk har det også en stor betydning,« siger Stephan Schors.

Hvor stort dette beløb er, har han svært ved at gøre præcist op. Ikke desto mindre har BT fået ham til at give et bud.

»Vi har fra 2016- til 2017-sæsonen haft en nedgang i matchday-indtægter på rundt regnet fire mio. kroner. En del af denne nedgang kan tilskrives, at vi havnede i nedrykningsslutspillet. Det er indiskutabelt, at der er mange penge på spil. Jeg vil skyde på, at der for vores vedkommende er et par millioner kroner til forskel,« siger Stephan Schors, der ikke lægger skjul på, at det er langt mere attraktivt for AaB, at skulle spille med om mesterskabet fremfor at undgå nedrykning.

»De mange penge ekstra vi kan komme til at spille om, er vigtige regnskabsmæssigt. Som klub kigger vi alle steder hen, hvor det er muligt at få enderne økonomisk til at mødes. Så selvom vi overordnet set har en solid egenkapital og likviditet, er det ikke ligegyldigt om det er mesterskabet eller nedrykningen vi frem til sæsonafslutningen i maj skal spille om,« siger Stephan Schors.

AaB kom ud af seneste regnskabsår med et overskud på 13,1 mio. kroner. Til gengæld budgetterer man i 2018 med et underskud i niveauet 18-25 mio. kroner. Heri er der hverken indregnet europæisk deltagelse eller transferindtægter.