Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Lange diskussioner og splittelse mellem Superliga-klubberne betød, at der på tirsdagens møde i Odense ikke faldt en afgørelse i forhold til, om der skal ske en ændring af strukturen i Danmarks bedste fodboldrække. Det fortæller kilder til B.T.

Det helt store stridspunkt mellem klubberne skulle ifølge B.T.s oplysninger være diskussionen om, hvorvidt der skal være 12 eller 14 hold i Superligaen. Den øvrige udformning af den fremtidige struktur i rækken er også blev vendt og drejet, uden at der blev fundet en løsning.

På forhånd var der afsat en backup-dato, hvis uenigheden skulle være så stor, at de ikke kunne finde hinanden - og den gjorde klubberne på tirsdagens møde i Odense brug af. Der skal derfor falde en afgørelse på det nye møde torsdag den 31. maj.

Som BT tidligere har kunnet fortælle, så kræver det et flertal på 75 procent, før en ændring af den nuværende Superliga-struktur kan træde i kraft. Det vil sige, at 11 ud af de 14 repræsenterede klubber skal stemme for en ændring.

Kernen og det helt store spørgsmål og stridspunkt er altså, om Superligaen fra 2019-2020-sæsonen skal indeholde 12 eller 14 hold, samt hvordan selve turneringsstrukturen skal se ud, så man undgår nogle af de store kritikpunkter, som strukturen var udsat for i den forgange sæson.

Her var det i særdeleshed Sønderjyske, der kom i fokus, da de på grundspillets sidste spilledag i de døende sekunder tabte til FC Midtjylland og endte i en langt mere favorabel nedrykningspulje.

Sønderjyske blev af flere anklaget for at have tabt kampen med vilje i, hvad der udviklede sig til en skandale-sag, men de blev til sidst frikendt af DIFs Matchfixingsekretariat, der ikke fandt beviser nok for, at der skulle føres en sag mod klubben.

Torsdag den 31. maj mødes de 14 klubber så igen. Så er spørgsmålet bare, om de denne gang kan finde frem til en løsning.

Til Ritzau fortæller formanden for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, at der skal falde an afgørelse om en ny struktur i løbet af juni.

»Det er en proces. Og det skal være på plads 30. juni, men det er jo ting, vi skal bearbejde, indtil vi er færdige med dem,« forklarer direktøren.

Han fortæller samtidig, at der problemet omkring Sønderjyske-sagen vil blive løst.

»Der kommer en løsning på den diskussion, der var rundt om runde 26. Hvad løsningen er, og hvad der i øvrigt måtte være i pakken, melder vi først ud, når vi ved det med sikkerhed,« afslutter Claus Thomsen.