Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Superligaklubberne er på et møde torsdag blevet enige om at ændre visse dele af strukturen i Superligaen.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

I den netop afsluttede sæson var der meget fokus på sidste runde i grundspillet og placeringerne i gruppespillet. Den problemstilling gentager sig ikke i den kommende sæson, da klubberne i Superligaen er blevet enige om en ny puljeinddeling af nummer 7-14 efter de første 26 runder. Ændringen skal træde i kraft fra den kommende 2018/19 sæson.

Mens der stadig ikke er truffet en beslutning om, hvorvidt Superligaen fremover skal have 12 eller 14 hold, som har været et af de helt store stridspunkter mellem klubberne, der også var samlet tirsdag, har man ændret turneringsstrukturen, så man undgår nogle af de kritikpunkter, som strukturen var udsat for i den forgangne sæson.

Her var det i særdeleshed Sønderjyske, der kom i fokus, da de på grundspillets sidste spilledag i de døende sekunder tabte til FC Midtjylland og som nummer 8 endte i en langt mere favorabel nedrykningspulje end Hobro, der med sønderjydernes nederlag sluttede som nummer 7.

Kampen om guldet udviklede sig til en direkte duel mellem Brøndby og FC Midtjylland, hvor midtjyderne altså trak det længste strå.
Kampen om guldet udviklede sig til en direkte duel mellem Brøndby og FC Midtjylland, hvor midtjyderne altså trak det længste strå. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Sønderjyske blev af flere anklaget for at have tabt kampen med vilje i, hvad der udviklede sig til en skandale-sag, men de blev til sidst frikendt af DIFs Matchfixingsekretariat, der ikke fandt beviser nok for, at der skulle føres en sag mod klubben.

For at undgå lignende situationer fremover vil puljerne blandt de dårligst placerede hold i Superligaen efter de første 26 runder blive inddelt på følgende måde:

  • Nr. 11 og 14 placeres fortsat i pulje 1
  • Nr. 12 og 13 placeres fortsat i pulje 2.
  • Nr. 7 vælger pulje
  • Nr. 8 vælger pulje
  • Hvis nr. 8 vælger modsatte pulje af nr. 7, så vælger nr. 9 pulje.
  • Nr. 10 placeres på den sidste ledige plads i en af puljerne.

Turneringsstrukturen kom for alvor under kritik efter kampen mellem FC Midtjylland og SønderjyskE i sidste spillerunde af grundspillet, hvor SønderjyskE i de døende sekunder tabte til de senere guldvindere og på den måde havnede i en langt mere favorabel nedrykningspulje.
Turneringsstrukturen kom for alvor under kritik efter kampen mellem FC Midtjylland og SønderjyskE i sidste spillerunde af grundspillet, hvor SønderjyskE i de døende sekunder tabte til de senere guldvindere og på den måde havnede i en langt mere favorabel nedrykningspulje. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det er endnu ikke fastlagt, hvordan praktikken skal være, når nummer 7, 8 og eventuelt 9 vælger pulje efter grundspillet.

Derudover er Superligaklubberne også nået til enighed om en ændring af strukturen, der betyder, at der vil blive færre knockoutkampe.

'Udover ændringen af puljeinddelingen er klubberne også blevet enige om en mindre justering i runderne 33-34. Her vil nr. 3 fremadrettet møde nr. 3 og nr. 4 møde nr. 4 efter gruppespillets afslutning. Det betyder, at der bliver 2 x 2 knockout kampe færre (i runderne 35-36). Taberen af nr. 4 mod nr. 4 rykker direkte ned. Taberen af nr. 3 mod nr. 3 og vinderen af nr. 4 mod nr. 4 møder henholdsvis nr. 3 og nr. 2 fra NordicBet Ligaen i play off over to kampe om deltagelse i næste års Superliga', lyder det i pressemeddelelsen.

Her fremgår det også, at anbefalingerne om ændringerne i turneringsstrukturen nu sendes til Divisionsforeningens bestyrelse, hvor de endeligt skal vedtages.

Antallet af hold i Superligaen samt ændring af pokalturneringen er blandt de emner, som der endnu ikke er fundet en løsning på, men som klubberne ønsker at arbejde videre med.

»Der er enighed blandt alle klubber om, at så store og vigtige emner fortjener at blive arbejdet igennem. Derfor blev det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, som i løbet af de næste par uger skal blive enige om et oplæg, der kan præsenteres for Divisionsforeningens bestyrelse, når de mødes tirsdag d. 19. juni,« udtaler direktør for Divisionsforeningen, Claus Thomsen.