Kamil Wilczek har taget det forbudte skifte.

Den 32-årige polak med fire år på bagen i Brøndby kan torsdag kalde sig ny FCK-spiller med en treårig kontrakt i ryggen.

Ikke overraskende er der mange Brøndby-fans, der stiller sig uforstående over for polakkens valg. Men også FCK-fans ytrer deres tvivl om skiftet. Og det ved Ståle Solbakken godt.

Ved torsdagens træning, der er Kamil Wilczeks første i FC København, anerkender FCK's manager, at det har en betydning, at man torsdag har præsenteret en tidligere Brøndby-bomber.

Ståle Solbakken med FCK-træning torsdag – Kamil Wilczeks første for FCK.
Ståle Solbakken med FCK-træning torsdag – Kamil Wilczeks første for FCK. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

»Du kan se det her (det store presseopbud, red.), interessen er jo stor. Det er et kontroversielt skifte. Begge fangrupper stiller jo spørgsmålstegn ved det, og det har de selvfølgelig lov til. Det forstår jeg godt. Jeg har en stærkt overbevisning af, at han virkelig gerne vil være en del af det her, så vi brugte ikke ét sekund på at diskutere hans fortid.«

»Det er jo et par dage siden, at vi fandt ud af, det her kunne lade sig gøre. Vi tog et grundigt tjek på ham, også selv om vi kender ham fra Superligaen. Vi ville være ekstra sikre. Vi har jo ikke kunnet have en Brøndby-anfører i kikkerten, før han skiftede til udlandet,« siger Ståle Solbakken om Kamil Wilczek, der i januar skiftede til tyrkiske Göztepe fra netop Brøndby.

Tidligere har spillere, der har spillet i enten FCK eller Brøndby og er skiftet til rivalen, fået en ganske hård medfart fra tribunen. I hvert fald i starten. Men om der skal passes ekstra på Wilczek, ligger ikke på nordmandens bord.

»Jeg har jo lidt erfaring fra secret service, ha ha. Det må andre sørge for, det er ikke mit ansvar. Jeg har fuld forståelse for, at skepsissen er stor hos fansene. Han skal vinde nogle af fansenes tillid, og det gør man bedst ved at score mål,« siger han.

Kamil Wilczek går på banen på FCK's træningsanlæg, 10'eren, på Frederiksberg torsdag 6. august.
Kamil Wilczek går på banen på FCK's træningsanlæg, 10'eren, på Frederiksberg torsdag 6. august. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

Ståle Solbakken har altså handlet hurtigt på den angriber, han har ytret behov for at hente til klubben – også efter det lå fast, at Dame N'Doye ikke fik forlænget sin kontrakt i klubben. Nu skal der ikke hentes flere angribere.

»Vi henter Kamil, fordi han supplerer vores angribere. Vi mangler den type boksangriber og målscorer. Jeg er ikke bange for en treårlig kontakt til en 32-årig. Han har en gudefysik.«

Og om prisen.

»Handlen er tættere på 900.000 euro end to millioner euro, så meget kan jeg godt sige,« siger Ståle Solbakken.