Ståle Solbakken er fortid i FC København.

Det var dét budskab, Parkens bestyrelsesformand, Bo Rygaard, førte an med på et pressemøde lørdag. Ved sin side havde han bestyrelsesmedlem William Kvist, der selv har en lang og glorværdig fortid i klubben.

Og netop de to har været en del af beslutningen om at fyre Solbakken som medlemmer af Parkens bestyrelse. Men hvem beseglede ellers nordmandens skæbne?

Få overblikket over hele bestyrelsen herunder:

Bestyrelsesformand Bo Rygaard på lørdagens pressemøde.
Bestyrelsesformand Bo Rygaard på lørdagens pressemøde. Foto: Olafur Steinar Gestsson
Vis mere

Bo Rygaard, bestyrelsesformand
- Rygaard har været en del af bestyrelsen siden 2015. Han er uddannet cand. merc. og sidder i en række forskellige betydningsfulde bestyrelser. Han har siden 2012 været direktør for Dreyersfond og har en fortid som direktør i virksomheder som Nordisk Film, Fazer og Rockwool.

Henrik Møgelmose, næstformand
- Møgelmose er uddannet advokat og er partner hos advokatfirmaet Kromann Reumert. Han har desuden fungeret som advokat for bestyrelsesmedlem og storaktionær Erik Skjærbæk. Møgelmose har været i bestyrelsen siden 2010.

Karl Peter K. Sørensen, bestyrelsesmedlem
- Sørensen ejer omkring 20 procent af Parkens aktier. Han har skabt sin store formue på døre og vinduer efter salget af sin virksomhed KPK Døre & Vinduer i 2007. Han har været i bestyrelsen siden 2009.

Erik Skjærbæk, bestyrelsesmedlem
- Skjærbæk har været i bestyrelsen siden 2009 og ejer som storaktionær omkring 30 procent af aktierne. Skjærbæk blev milliardær på salget af virksomheden Svendborg Brakes og har siden investeret i et hav af virksomheder.

Storaktionær Erik Skjærbæk – med solbriller på – sammen med FCK-aktionær Lars Seier Christensen.
Storaktionær Erik Skjærbæk – med solbriller på – sammen med FCK-aktionær Lars Seier Christensen. Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Vis mere

Hans Jacob Carstensen, bestyrelsesmedlem
- Carstensen er uddannet cand.oecon. og har været med i bestyrelsen siden 2019. Han er til daglig finansdirektør i Egmont-koncernen og er desuden en del af flere bestyrelser samt direktør i andre sammenhænge.

Benny Olsen, bestyrelsesmedlem
- Olsen er en del af bestyrelsen som formand for FCK's moderklub B1903. Han har siddet i bestyrelsen fra 1991 til 1995 og igen fra 1999 og frem til dags dato. Han har flere tillidsposter i dansk fodbold og er en del af DBU's Landsholdskomité.

Gert Petersen, bestyrelsesmedlem
- Petersen er en del af bestyrelsen som næstformand for FCK's anden moderklub KB. Han erstattede Niels-Christian Holmstrøm, da han trådte ud af bestyrelsen i 2019.

William Kvist, bestyrelsesmedlem
- William Kvist har været en del af bestyrelsen siden 2019. Han har en stor karriere bag sig i netop FCK, hvor han har taget turen fra ungdomsrækkerne i KB til Champions League med FCK. Han kender klubben ind og ud og er nu indsat som midlertidig sportslig leder efter Solbakkens afsked.

William Kvist skal nu være sportslig leder i FCK. Dog kun midlertidigt indtil videre.
William Kvist skal nu være sportslig leder i FCK. Dog kun midlertidigt indtil videre. Foto: Olafur Steinar Gestsson
Vis mere

Kilder: Parken.dk, Berlingske og Børsen