Der er dømt optur for FC København-anfører Carlos Zeca midt en travl og hård tid sportsligt for klubben.

FCK-midtbane-generalen kan nemlig bryste sig at være årets Superliga-spiller 2019, hvilket må være et lille boost for Zeca frem mod morgensdagens Europa League-opgør mod Celtic.

Det er af en jury bestående af superligatrænerne, Åge Hareide, en journalistrepræsentant med flere, der har stemt om, hvem der har været den bedste spiller i landets bedste række i 2019.

31-årige Carlos Zeca fik overrakt prisen idag som lidt af en overraskelse midt i et interview om noget helt andet.

I interviewet med DBU, som uddeler prisen, og som overrækker ham vinderstatuen, sender Zeca en særlig hilsen.

»Jeg vil dedikere prisen til min yngste datter. Hun er vild med fodbold nu. Hun forstår spillet mere og mere. Hun er vild efter at se mig på fjernsyn. Hun vil med ind på banen i Parken. Jeg vil også dedikere prisen til min mor og min kæreste, og alle der har gjort det muligt,« siger Zeca, og fortsætter:

»Jeg vil gerne takke alle mine holdkammerater, trænerne og staben, og alle dem, der har hjulpet mig meget i klubben. Jeg ville ikke kuinne få sådan en pris uden dem.«

Carlos Zecas to døtre bor til daglig med deres mor, som Zeca ikke længere danner par med, i Portugal. Til FCK's hjemmeside lyder det således fra den græske landsholdsspiller, som har netop portugisiske aner:

»Jeg vil også takke fansene, som altid støtter os og på den måde presser os til at blive bedre, og også en tak til min familie for altid at støtte mig,«

»Prisen er også meget speciel for mig, fordi det er første gang, jeg får en individuel pris. Tidligere har jeg prøvet at være på 'årets hold' og lignende, men jeg har aldrig prøvet at blive kåret som den bedste spiller i ligaen.«

Zeca var af Dansk Boldspil-Union (DBU) nomineret til prisen som årets superligaspiller sammen med sin tidligere holdkammerat Robert Skov, FC Midtjyllands Erik Sviatchenko og Brøndbys ex-bomber Kamil Wilczek.

Grækeren overtager prisen fra Robert Skov, der vandt i 2018 og nu spiller i tyske Hoffenheim.