Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Superligaklubben AaB har solgt sin cheftræner, Marti Cifuentes, til den svenske klub Hammarby.

Det oplyser AaB på sin hjemmeside.

Superliga-klubben fortæller, at Hammerby har indfriet en købsklausul i den spanske træners kontrakt, der betyder, at han stopper i klubben seneste 1. marts, når han tiltræder i den svenske klub.

»Det er en vellykket historie, at Martí som en relativt ubeskrevet træner har gjort det så godt i AaB, at det er blevet bemærket positivt hos flere andre attraktive klubber i Skandinavien, men vi er naturligvis ærgerlige over, at det projekt, som vi i fællesskab satte i gang, allerede nu skal have en ny mand i spidsen. Det var ikke planen,« udtaler sportschef Inge André Olsen og uddyber.

»Timingen er for vores vedkommende langt fra optimal, men vi har igangsat en ny rekrutteringsproces, så vi forhåbentlig inden længe kan præsentere en ny cheftræner.«

Ifølge sportschefen er der endnu ikke indledt forhandlinger med mulige trænerkandidater.

Martí Cifuentes nåede 37 superligakampe i den nordjyske klub. Det har resulteret i et pointsnit på 1,51 per kamp. Han havde oprindelig kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023, men efter bare et enkelt år i klubben er det altså slut.

»Jeg synes, at AaB som klub er et bedre sted end for et år siden, og jeg vil gerne takke spillere, stab og alle øvrige ansatte i klubben for et godt samarbejde og takke supporterne for deres flotte opbakning. Jeg har sat enorm pris på begge dele,« lyder det fra hovedpersonen selv.

Han ser nu frem til at rykke til den svenske hovedstad, hvor en helt ny sæson starter i marts.

Her får AaB-spillerne af vide, at Hammarby har købt deres cheftræner. De rejser fredag på træningslejr på Malta. Lige nu uden en træner.
Her får AaB-spillerne af vide, at Hammarby har købt deres cheftræner. De rejser fredag på træningslejr på Malta. Lige nu uden en træner. Foto: Simon Brix
Vis mere

»Indtil for bare få dage siden havde jeg heller ikke forestillet mig, at samarbejdet skulle slutte allerede nu, men jeg er blevet tilbudt et job, som jeg føler, at jeg hverken sportsligt, økonomisk eller i privat sammenhæng har kunnet sige nej til, og derfor har den såkaldte samlede pakke vægtet endnu mere end normalt,« udtaler Cifuentes til AaBs hjemmeside.

Hammarby endte på en femteplads i den svenske liga i den seneste sæson.

AaB ligger aktuel placeret på en fjerdeplads i Superligaen, der lige nu holder vinterpause. Fredag rejser AaB-truppen på træningslejr på Malta som forberedelse til forårssæsonen.

Andre læser også