FC København er ved at udvikle en speciel evne. De kan sælge ungdomsspillere til priser, som de fleste Superliga-konkurrenter ville ønske, at de kunne få for deres største profiler. Og denne gang handler det om det 16-årige stortalent Mads Bidstrup, der skifter til RB Leipzig, som BT kunne fortælle i sidste uge.

Mads Bidstrup sendes ifølge BTs oplysninger af sted til den tyske Bundesliga-klub for en pris, der ender på mindst 20 millioner. Dermed bliver Mads Bidstrup angiveligt en af de dyreste spillere i sin årgang 2001. Overgået af årgangens dyreste -  Ivan Ilic, der tog turen fra serbiske Røde Stjerne til Manchester City.

»Vi oplever en stor interesse for de spillere, der bliver udviklet i vores stærke talentafdeling, og her er der tale om, at der er betalt et ekstraordinært stort beløb for Mads Bidstrup. Vi ved, at Mads og hans familie har tænkt grundigt over, om de ønskede at tage det her skridt, og vi må græde med det ene øje og smile med det andet over den her handel.«

»Det er en stor cadeau til det arbejde, der bliver lavet i talentafdelingen, som det seneste halve år har sendt spillere videre, der prismæssigt er i den absolutte top i verden i deres årgange. Det er en klar blåstempling af deres arbejde.« siger Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Det er ikke første gang, FC København laver et storsalg af en af sine talenter. I sommer skiftede Victor Jensen fra FC København til Ajax, og dengang scorede københavnerne hele 26 millioner kroner på offensivspilleren, SOM DU KAN LÆSE MEGET MERE OM HER.

FC København har gennem de senere år satset mere og mere på sin talentudvikling, og det kaster altså millioner af kroner af sig i transferindtægter. Men det er ikke nødvendigvis det, der er meningen, fortæller FCK-manageren også.

»Vores plan er stadig, at vi skal udvikle spillere til vores eget førstehold, og vi har sagt nej til mange tilbud de seneste 12 måneder. Men med den talentmasse vi har, er det uundgåeligt, at der ind imellem vil være tilbud, vi ikke kan sige nej til på en meningsfuld måde,« siger Ståle Solbakken.