»Det havde været typisk for vores efterår, hvis det var blevet 1-1 i dag.«

Sådan lyder vurderingen fra OB-cheftræner Andreas Alm, der dog kunne glæde sig over, at det ikke gik, som det har gjort så mange gange før, da OB besejrede FC Nordsjælland søndag eftermiddag på mål af Issam Jebali og Max Fenger.

»Nu vinder vi, så det blev lidt bedre. Vi har haft svært ved at være lidt bedre end modstanderne på resultaterne. Vi har mange uafgjorte kampe,« siger Andreas Alm, der kan kigge tilbage på runde 11, hvor OB lå til i kampen om at nå den eftertragtede top-6.

Siden har modvinden været strid i Odense.

»Jeg skal være her et stykke tid, og jeg ved, at vi kommer til at gå gennem meget modgang. Det er vigtigt, hvem vi vil være i modgang, og hvordan vi går gennem modgang.«

»Jeg lytter til, hvad spillerne siger, og hvordan de reagerer. Sammen skal vi finde den vej, vi ønsker. Det er vigtigt, at vi hele tiden arbejder med ikke at blive bange for modgang og i stedet siger 'kom med det'. Sådan er livet, og sådan er fodbold også.«

»Man siger ofte træner, men i mine øjne er jeg leder.«

Kampens leder, dommer Michael Tykgaard, havde en konsekvent linje i kampen ifølge Andreas Alm.

»Han havde en tydelig idé om, at der i hvert fald ikke var straffe (til Bashkim Kadrii, red.).«

OB-angriberen faldt til jorden i feltet efter en duel med FCNs Adamo Nagalo, der udløste massive protester fra OB-fansene, som også istemte 'skandaledommer', men Tykgaard afviste.

»Vi synes, FCN-spilleren holder Bashkim, som falder, men dommeren må afgøre det i den stund, det sker, og jeg er glad for, at der er en beslutning eller to, som dommeren skal tage på trods af VAR,« sagde Andreas Alm om kendelsen.

Andre læser også