Fire sejre i træk betyder, at Brøndby nu kun er et point fra top-3 i Superligaen.

Men klubbens cheftræner, Niels Frederiksen, afviser, at det nu er medaljeplaceringerne, der har fokus hos de forsvarende mestre.

»Nej, du er helt på månen, det er helt forkert. Altså, overhovedet ikke. Lige nu går vi efter top-6, og så længe det ikke er matematisk sikkert, så gider vi ikke snakke om noget andet, og det er det ikke,« siger Niels Frederiksen efter sejren på 2-1 over OB og fortsætter:

»Der er fire point ned og syv kampe tilbage (i grundspillet, red). Men det ser meget bedre ud nu, og det er klart, at hvis vi fortsætter med denne her stime, kommer vi ikke i problemer. Men jeg vil ikke snakke om andet, før vi er matematisk sikre på top-6, og det er vi ikke nu, men vi er godt på vej. Vi er rigtig godt på vej,« lyder det fra Niels Frederiksen.

Som ikke engang føler sig sikker på top-6 endnu. Der er fem point ned til AGF under den streg, og dagens tabende part kommer derefter med otte point færre end Brøndby.

»Der findes ikke nogen, der kan drage forhastede konklusioner som journalister. Det er helt vildt. Helt grundlæggende er der ikke noget, der er sikkert eller umuligt i fodboldens verden før det matematisk sikre. Og det er det ikke, men det ser meget bedre ud nu, og OB har selvfølgelig et stykke op, det er der ingen tvivl om,« forklarer Niels Frederiksen og tilføjer:

»Det er klart, at når du bliver ved med at vinde, tager du afstand til dem, der ligger under dig, og henter ind på dem, der ligger over dig, og det er det, vi ser nu. Lige pludselig har vi fat i de to-tre hold, der ligger over os, hvor det for fem-seks runder siden var sådan, at der var kæmpe afstand imellem os. Nu er top-3 inden for rækkevidde,« siger Niels Frederiksen og berører alligevel lidt de øverste placeringer i Superligaen.

Brøndbys sejr over OB blev endnu en gang en realitet efter en scoring i de døende minutter af kampen. Ligesom de seneste kampe mod Vejle og Viborg, og det har Niels Frederiksen en forklaring på.

»Nu har jeg været kritiseret meget for, at når vi skal spille i Europa og Superligaen, nedprioriterer jeg den ene turnering efter den anden, men vi ser konsekvensen af det nu. At vi har en masse spillere, som er fuldstændig kampfitte. Vi har friske spillere, vi kan bringe ind, og derfor kan vi spille en fantastisk kamp torsdag aften og alligevel tvinge den til vores fordel til allersidst i en kamp mod OB i dag,« siger han.

»Det har selvfølgelig noget med det at gøre, men det har også noget med moral og attitude hos vores spillere at gøre,« uddyber Niels Frederiksen, der egentlig havde kaldt den for uafgjort, inden Morten Frendrup igen trykkede bolden ind.

»Vi har også meget svære perioder i kampen i dag. Specielt i anden halvleg. Det var en meget urolig kamp, hvor der er chancer i begge ender, og jeg sidder nok derude og er okay tilfreds med 1-1 i dag. Jeg synes måske, at OB har muligheden for at blive lidt farligere end os, så jeg synes måske, at OB samlet set var bedre end os i anden halvleg, men vi var bedre end dem i første. Derfor var vi egentlig okay med 1-1, men selvfølgelig skal vi tage muligheden, når den kommer.«

Og det gjorde Brøndby så. Nu er muligheden for en top-3-placering kommet, men så langt er man ikke endnu på Vestegnen.

Andre læser også