Brøndbys midtbaneprofil Simon Tibbling er øjeblikkets varmeste superligakartoffel. Og sådan én kan man brænde nallerne på.

Tibbling kom i kog i det øjeblik, Brøndbys toprival FC Midtjylland første gang bød på midtbanespilleren, der anses som en af ligaens bedste på positionen. Midtjyderne bød et opsigtsvækkende lavt beløb på 7,5 millioner kroner, og siden er bølgerne gået højt omkring den stærke svensker.

Tirsdag kunne B.T. fortælle, at FC Midtjylland planlægger at vende tilbage med flere bud på Tibbling. Midtjyderne er af den opfattelse, at sidste sæsons store Brøndby-oplevelse ikke er tilfreds i den blå-gule trøje, men den opfattelse gjorde hovedpersonen sit for at tilbagevise tirsdag eftermiddag.

»Det er slet ikke sandt, og jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Jeg er meget glad for at være i Brøndby, og jeg har fire år igen af min aftale,« sagde Simon Tibbling til det svenske medie Fotbollskanalen, inden han adresserede buddet fra FC Midtjylland.

Sagen om Simon Tibbling (billedet) har skabt kold luft mellem Brøndby og FC Midtjylland.
Sagen om Simon Tibbling (billedet) har skabt kold luft mellem Brøndby og FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er altid smigrende, når en klub vil have en. Det er klart, at det er en speciel situation, når det er en rival, der vil have en. Det er ikke noget, jeg har prøvet før,« lød det.

Sidstnævnte kan tolkes som en dør på klem, men hvis det er tilfældet, lukkes den af Brøndby. Kommer FC Midtjylland med et eller flere højere bud på svenskeren, venter der ifølge B.T.s kilder kun Claus Steinlein og co. ét svar: nej.

Brøndby-ledelsen har under ingen omstændigheder hverken planer om eller lyst til at sælge Simon Tibbling. Ikke til FC Midtjylland. På Vestegnen er standpunktet således glasklart. FCM kan komme med både 20, 25 og rekordstore 30 millioner kroner. Reaktionen bliver den samme. Et ryst på hovedet.

Og hvorfor så det? Ja, der er mere end én årsag. For det første har Brøndby fortsat planer med Tibbling, selv om svenskeren på det seneste har tilbragt mere tid på bænken end på banen.

Claus Steinlein og FC Midtjylland har indtil videre budt 7.5 millioner kroner for Brøndby-profilen Simon Tibbling.
Claus Steinlein og FC Midtjylland har indtil videre budt 7.5 millioner kroner for Brøndby-profilen Simon Tibbling. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Men der ligger meget mere bag. De blå-gule vil ikke sælge til en toprival, som i sidste ende løb med guldet for snuden af netop Brøndby - og de vil på ingen måde sælge til FC Midtjylland.

I Brøndby raser vreden således kraftigt over midtjydernes ageren de sidste dage. Ét er buddet på 7,5 millioner kroner, der i Brøndby beskrives som 'latterligt'. Noget andet er retorikken og udtalelserne fra den jyske hede.

Til B.T. kom FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, tirsdag med følgende stikpille til Tibbling og Brøndby.

»Jeg vil ikke kommentere, om vi har afgivet et bud eller ej. Men vi ser en virkelig god spiller, der ikke får nok spilletid i Brøndby. Det ville han få i FC Midtjylland ,« sagde Graversen.

Brøndbys sportsdirektør Troels Bech er alt andet end tilfreds med FC Midtjyllands ageren.
Brøndbys sportsdirektør Troels Bech er alt andet end tilfreds med FC Midtjyllands ageren. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Dén udtalelse har i dén grad fået blodet til at boble i Brøndby. Troels Bech og resten af ledelsen er rasende over, hvad der i Brøndby kaldes 'et brud på den gentleman-aftale', der hersker superligaklubberne imellem.

Samtlige klubber er underlagt en såkaldt brancheaftale, som er et kodeks, der går ud over de regler og love, der findes i DBU-, Fifa- og Uefa-regi. Heri findes en paragraf om miskredit og kollegialitet - og det er den, Brøndby mener, midtjyderne har forbrudt sig imod.

Luften mellem Brøndby og Herning er derfor iskold netop nu. To døgn inden transfervinduet lukker, og fire dage inden de to klubber mødes på Vestegnen.

B.T. har uden held forsøgt at få en kommentar fra Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, og klubejer, Jan Bech Andersen.