Lyt til artiklen

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) kræves nu på banen, efter en video med en yderst aggressiv Brøndby-fan i et S-tog er kommet frem

I videoen truer han FCK-fan og beder ham på hård vis om at tage FCK-trøjen af og aflevere den til ham.

Modvilligt tager han trøjen af og afleverer den til Brøndby-fanen.

»Fucking nørder. Jeg fucking brænder den. Jaja, hva' så dit lille skvat, hva'? Så er du ikke så sej mere,« lyder det fra Brøndby-fanen, der er gået lidt væk med trøjen, inden han laver en spyttebevægelse mod FCK-fanen.

Justitsminister Mattias Tesfaye kræves på banen, efter video vister aggressiv Brøndby-fan i tog.
Justitsminister Mattias Tesfaye kræves på banen, efter video vister aggressiv Brøndby-fan i tog. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

Videoen fik mandag aften politikere fra begge fløje på banen med hård kritik af Brøndby-fanens opførsel.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen vil nu have svar på, hvilke former for straffe, der egentligt gives i sager som disse.

»Det er i den grad uhyggeligt. Her var det en rolig fodboldfan, der blev tvunget og ydmyget. Men hvad bliver det næste? En turist ? En flygtning eller en politisk modstander?,« spørger Preben Bang Henriksen.

Han frygter, at den nuværende strafferamme ikke er hård nok til at afholde personer som Brøndby-fanen på videoen fra aggressive handlinger.  

»Jeg vil bede justitsministeren redegøre for strafniveauet i disse uhyggelige tilfælde. Noget kunne tyde på at det ikke har et præventivt niveau,« siger han.

B.T. har siden mandag aften forsøgt at få justitsminister Mattias Tesfayes reaktion på videoen, og vi har også videregivet Venstre-politikerens spørgsmål uden at få svar fra ministeren.

Til gengæld er Socialdemokratiets retsordfører Bjørn Brandenborg ret så hård i kritikken af Brøndby-fanens opførsel.

»Jeg synes, det rystende at se den video. Det kan simpelthen ikke passe, at man ikke kan tage toget hjem efter en fodboldkamp uden at skulle blive passet op og truet af en flok voldspsykopater. Det er så afstumpet, som det kan blive, og har intet med fodbold at gøre, sagde retsordføreren i aftes til B.T.