Sportslig krise og blodrøde regnskabstal. 2020 har været et hårdt år for FC København. Men det bliver værre endnu.

FC København og Parken forventer nemlig et endnu større minus i 2020, end man tidligere har regnet med. Og det skyldes blandt andet, ifølge selskabet selv, regeringens hårde corona-restriktioner.

Park Sport & Entertainment oplyser i fondsbørsmeddelelse, at man forventer et underskud på minus 280 til 310 millioner kroner før skat i 2020. Førhen var forventningen et minus på 200 til 250 millioner kroner.

»De fortsatte COVID-19 foranstaltninger vil påvirke forretningsomfanget i segmenterne Lalandia og FC København & Stadion negativt,« skriver Parken Sport & Entertainment, som er selskabet bag FCK.

»Med den seneste udmelding fra regeringen kan vi ikke forvente, at vi kan byde vores fans indenfor i Parken foreløbig. Det er en trist og alvorlig udvikling for fodbolden i Danmark, og vi mener heller ikke, at der er evidens for nødvendigheden af en så restriktiv tilgang,« siger bestyrelsesformand Bo Rygaard i meddelelsen.

»Vi har tværtimod bevist, at vi kan have op mod 8.000 tilskuere under sundhedsforsvarlige forhold. Jeg vil opfordre regeringen til at gentænke beslutningen og vise vilje til imødekommenhed,« lyder det fra FCK-bossen.