Sory Kaba er en mand, der rejser efter målene, men han tilbagelægger også mange kilometer for kærlighedens skyld.

Cirka 2.500 kilometer ad gangen, for at være præcis.

»Min kæreste bor i Spanien, men rejser frem og tilbage. Hun kommer her i ny og næ, og så smutter hun igen,« forklarer Sory Kaba om kæresten Isabel, der bor i den sydspanske by Murcia.

»Men ærligt, så er min kæreste ikke så vild med livet her. Det er derfor, at hun rejser frem og tilbage.«

FC Midtjyllands Sory Kaba har scoret 5 mål og lagt op til 3 i 23 Superliga-kampe (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
FC Midtjyllands Sory Kaba har scoret 5 mål og lagt op til 3 i 23 Superliga-kampe (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

I sommer blev han FC Midtjyllands dyreste indkøb nogensinde, da klubben betalte franske Dijon 22,5 millioner kroner for angriberen, der bor alene her i Danmark.

Distancen har han især mærket under coronakrisen, hvor det har været umuligt at rejse.

Derfor har kæresteparret set meget mindre til hinanden, end de plejede.

»Jeg følte mig da alene og ensom i corona-tiden,« erkender Kaba.

Sory Kaba (nummer to fra venstre) fejrer sin scoring til 1-0 mod FC Nordsjælland sammen med Awer Mabil, Paulinho og Frank Onyeka.
Sory Kaba (nummer to fra venstre) fejrer sin scoring til 1-0 mod FC Nordsjælland sammen med Awer Mabil, Paulinho og Frank Onyeka. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Et langdistanceforhold er komplekst og kræver, at man ofrer sig for at få det til at fungere, men ikke desto mindre fik parret faktisk set en del til hinanden på trods af de mange kilometer, inden den verdensomspændende krise brød ud.

»Inden corona sås vi måske hver anden uge, og så er hun her en del tid af gangen,« siger Sory Kaba.

FC Midtjylland-spilleren taler selv flydende spansk efter at have boet i Spanien, fra han var 17 til 23, og derfor har han selv sproget og kulturen under huden.

Så snart han kan, rejser han da også ned til den iberiske halvø for at besøge sin udkårne, fortæller han og deler en kuriøs anekdote.

»Vi har faktisk kun været sammen i otte måneder. Så snart jeg har fri i to eller tre dage, tager jeg til området ved Murcia. Det er sådan, vi lærte hinanden at kende, faktisk. Jeg boede allerede i Danmark dér.«

Er det ikke svært at få sådan et langdistanceforhold til at fungere?

»Hvis man har en god base, og begge ved, hvad man vil, kan det godt fungere. Men det kommer jo an på, hvad det andet menneske er villig til at ofre,« mener Sory Kaba.