Roony Bardghji.

Det er navnet på den 16-årige FC København-guldfugl, som stjal de fleste overskrifter i Aalborg søndag aften, da hovedstadsklubben sikkert vandt med 1-3 over AaB.

Han blev således den yngste målscorer i Superligaen nogensinde, da han kanonerede kuglen i kassen til 1-2 med venstrebenet efter 31 minutter efter bandespil med Pep Biel.

Men det flotte fodboldspil fra Roony Bardghjis fødder stoppede ikke der. Den unge komet var konstant farlig i sine aktioner, og han havde tredjesidste fod på 1-3-målet, som blev sat ind af William Bøving kort før pausen takket være et flot oplæg af Peter Ankersen.

Roony Bardghji.
Roony Bardghji. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Og det var da også en imponeret Nicolai Boilesen, som efter sejren satte nogle ord på sin unge holdkammerat fra Sverige.

»Jeg har aldrig prøvet at spille sammen med en, der er så god i en alder af 16 år. Og han er lige fyldt 16. For en måned siden var han bare 15 år. Jeg håber, han spiller mange flere kampe for os,« sagde FC København-kaptajnen og fortsatte:

»Jeg har spillet sammen med spillere, som havde det niveau som 17- og 18-årige, da jeg spillede i Holland for nogle år siden. Det er så vildt. Jeg kunne nærmest være hans far. Det er der i hvert fald nogle af gutterne i truppen, som kunne.«

Den tidligere Ajax-stjerne kommenterede ligeledes på sin egen fremtid, og han afviser ikke blankt et klubskifte væk fra Danmarks hovedstad.

»Tingene kan gå stærkt i fodbold. Det har jeg oplevet på både godt og ondt. Men jeg er glad for at være i FC København, men man skal aldrig sige aldrig i den her verden. Så jeg må se på det, hvis der kommer et tilbud, og hvis der ikke gør, så er jeg fantastisk glad for at være, hvor jeg er.«

Nicolai Boilesen sagde afsluttende, at han ikke ved, om Roony Bardghji er FC København-spiller, når forårssæsonen sparkes i gang om cirka tre måneder. Men han håber det inderligt.

Det var anden gang i streg, at Jess Thorup havde valgt Roony Bardghji til startopstillingen. Og FC København-cheftræneren var fuld af lovord om sin talentfulde spiller efter triumfen i Aalborg.

»Han spiller en fuldstændig fremragende kamp i dag. Det synes jeg. For mig er det ikke kun hans mål, men hans præstation som helhed. Som jeg lige husker det, så sætter han ikke en fod forkert, indtil han bliver skiftet ud. Hans aflevering til Peter Ankersen ved vores 1-3-mål er ligeledes af høj klasse.«

Jess Thorup tilføjede, at Roony Bardghji ville have fået minutter for hovedstadsklubben endnu tidligere, hvis 16-års-reglen ikke eksisterede i Danmark.

B.T. ville gerne have talt med Roony Bardghji i Aalborg søndag aften, men det var ikke muligt for den skrivende presse at tale med den unge fodboldkomet.