Lyt til artiklen

Pan Idræt har anmeldt homofobiske tilråb og sange til Fodboldens Disciplinærinstans.

»Vi står nu i en situation, hvor alle for første gang indrømmer, at der er foregået noget. Det er en unik situation,« oplyser foreningens formand Christian Bigom:

»Vi har sendt en anmeldelse til Fodboldens Disciplinærinstans.«

Pan Idræt er en idrætsforening, som har fokus på mangfoldighed og arbejder med at kæmpe mod homofobi.

Superligaen har i de seneste dage været hærget af homofobiske tilråb rettet mod én bestemt spiller: FC Københavns Viktor Fischer.

Først søndag aften, hvor et udvalg af OBs tilhængere sang ned mod FCK-spilleren: 'Viktor Fischer er homo'.

Mandag gentog det sig i Farum, hvor en stor gruppe Brøndby-fans san 'Viktor Fischer, han er gay, allez allez.« - selv om Viktor Fischer slet ikke var involveret i kampen.

Men det var han søndag i Odense, hvor han efterfølgende reagerede ud mod tilskuerne. Siden forklarede han sig:

»De prøver at bruge det til at vinde. Det kan de ikke. Jeg vinder alligevel. Og så må de få en reaktion på det, de skodhoveder, der i 2019 synes, at det er en nedværdigende sang. Det er jo helt gak-gak. Kom nu videre,« sagde Viktor Fischer.

Fra flere sider er der blevet sagt fra over for råbene, og Christan Bigom mener, at der nu bør tages stilling til sanktioner.

»Vi står i en situation, hvor både spillerne siger fra, og klubberne siger fra. OB har selv været ude og berigtige og sige, at det faktisk skete. Det samme har Brøndby,« siger han og tilføjer:

» Så nu er der faktisk en mulighed for, at fodboldens egne instanser kan gøre noget ved det med de regler og love, de selv har opsat. Nu er der rent faktisk mulighed for at håndhæve dem helt praktisk, hvor der er tydelige beviser med videooptagelser.«

Dansk Boldspil-Unions kommunikationschef, Jakob Høyer, har også udtalt, at forbundet gerne ser, at sagen bliver fulgt op.

»Jeg håber, at der er nogen, der anmelder det, eller at disciplinærinstansen selv tager det op, så der kan blive fulgt op, og at det her kan få nogle konsekvenser,« sagde Jakob Høyer mandag.

Det er nu sket.

her kan du læse B.T.s sportschefs mening om de homofobiske tilråb.