Han er ikke en knægt af mange ord, men Hákon Haraldsson skal nok vænne sig til at snakke med medierne, hvis han fortsætter som søndag aften.

For den 18-årige islænding viste sig fint frem, da FC København slog Vejle 3-0, og han selv svævede til vejrs og scorede sit første seniormål for københavnerne.

»Det var en helt vild kamp. Jeg scorer et mål og spiller også godt. Det var en super kamp,« startede Hákon Haraldsson og fortsatte sin glædesrus på dansk:

»Det er næsten en drøm. Jeg har drømt om det her, siden jeg var en lille dreng.«

Foto: Lars Møller
Vis mere

Om han drømte om at blive kåret af FCK-fansene til kampens spiller og siden få sunget sit navn længe efter dommerens slutfløjt, meldte islændingen ikke noget om. Men han kunne godt løfte sløret for, at natten til søndag havde været lidt sværere at komme igennem end andre.

»Jeg kunne godt sove i nat, men jeg har ikke sovet lige så godt som de sidste par dage. Jeg vidste godt, at jeg skulle starte inde, så jeg var lidt nervøs. Men når du kommer ind på banen, så forsvinder nervøsiteten i maven,« siger Haraldsson.

Roser var der nok af til den 18-årige offensivspiller med de hurtige fødder og den gode teknik. Også fra FC København-træner Jess Thorup, der har ventet på at kunne give sit islandske stortalent den helt store chance.

Den fik han, da FCK igen var uden flere offensive spillere.

»Hákon har trænet fantastisk. Dem, der har været ude på 10'eren, har set, at han har gjort det virkelig godt. Han bringer noget energi og optimisme i spillet. Han er god i små rum og har gode relationer med spillerne omkring sig,« siger Jess Thorup og fortsætter:

»Men det er altid med en vis usikkerhed – man ved aldrig, hvad det gør ved ham at bringe ham ind på den her scene over for 20.000 tilskuere og i forhold til, hvor holdet er. Jeg synes, han gjorde det fantastisk.«

Det stod ikke nødvendigvis skrevet i stjernerne, at Hákon Haraldsson skulle score sit første Superliga-mål søndag aften, men endnu mere overraskende var måden, det skete på. Den vævre offensivspiller løftede sig nemlig fra jorden og pandede et flot indlæg i kassen.

Har du lavet mange hovedstødsmål i din karriere?

»Pfff, jeg tror, at mit seneste var, da jeg spillede U13 eller sådan noget. Så det er lang tid siden.«

Og så i Superligaen mod voksne mænd?

»Ja, så… Jeg ved ikke, hvorfor jeg hoppede så højt. Det var en oplevelse,« smilede Haraldsson.

Andre læser også